Dessert

SUPERGOD BYGGRYNSKREM

En enkel, og litt mektig dessert, som med fordel kan lages dagen i forveien, om du skal ha mange gjester.

SUPERGOD BYGGRYNSKREM

Kremfløte kan byttes med laktosefri variant, om det er behov for det, eller den litt magrere kremen med litt vaniljesmak, som et litt lettere alternativ.

PORSJONER

Ingredienser

Byggrøten:
200
g
DUGA-middagsbygg
4
dl
kokosmelk
2
dl
vann (spes i etterhvert til passe tykkelse)
1
vaniljestang
Jordbærsaus:
2
dl
vann
1
dl
sukker
200
g
frosne jordbær
Limesaft
evt sitronmelisse/mynte
Krem:
3
dl
kremfløte
3
ss
melis

Slik gjør du:

Kok opp kokosmelken og litt av vannet.

Ha i byggrynene og vaniljestangen, som du skraper ut innholdet i, og kok på svak varme i ca 25 min.

Spe med litt mer vann underveis. Den skal være fast tilslutt, men grynene må være passe myke i konsistens, helst med litt tyggemotstand.

Sett til avkjøling i kjøleskapet.

Jordbærsaus: Kokes opp til sukkeret løser seg. Hell i en blender.

Tilsett 200 g frosne jordbær og kjør blenderen til fin purè. Her kan litt limesaft eller et par blader sitronmelisse/mynte tilsettes for litt ekstra piff.

Den kan siles om du vil ha den "klarere", men er supergod slik den er.

Pisk så krem av kremfløte, tilsatt melis.

Bland dette inn grøten til passe riskrem-konsistens. Hell over litt saus, og pynt med f.eks bær og litt mynte.

Betaglukan fra bygg senker kolesterolet*

Betaglukan fra bygg har vist seg å senke blodkolesterolet. Høyt blodkolesterol er en risikofaktor i utvikling av hjerte- og karsykdommer. Den gunstige virkningen oppnås ved et daglig inntak av betaglukan fra bygg på 3 g. En porsjon Duga byggFIBER på 20 g inneholder 3 g betaglukan. Fiberet kan tilsettes i mange matvarer og retter, som f.eks smoothies, scones, ferdigkokt grøt, vaffelrøre, sammen med müsli osv…

Hvor får du tak i Duga byggfiber?

Bestill i Dugas nettbutikk; https://butikk.duga.no/products/duga-byggfiber

Relatert

innhold

Meld deg på vårt

nyhetsbrev

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.