GRYTEBRØD TIL FROKOSTEN
Grytebrød er en enkel måte å lage brød på. I tillegg blir brødet utrolig saftig og alle næringsstoffer bevares.
Ingredienser
Slik gjør du:
Alle ingredienser, bortsett fra bygg, røres sammen
La stå i 12 timer på benken eller lenger i kjøleskap
Om det står i kjøleskap kan den oppbevares i flere dager
La stå i romtemperatur 2 timer før steking
Bygg tilsettes like før steking, a man på denne måten ivaretar helsegevinsten av kortfibret betaglukan på best mulig måte. Tilsettes det for tidlig, vil mye av det sunne fibret bli redusert
Kok bygg- og havregryn etter anvisning på pakken.
Avkjøl til romtemperatur
Sett stekeovnen på 250 grader med jerngryten i ovnen
Bland i havre- og byggryn
Hell over i oppvarmet og smurt (etter oppvarming) jerngryte med lokk
Stekes på 250 med lokk i ca 1 time
Deretter uten lokk i 15/20 min