Bakst

ELTEFRITT BRØD

Enkelt eltefritt brød med bygg.

ELTEFRITT BRØD

Ikke fullt så grovt som grovbrødet, men grovere enn mange basisbrød. I henhold til Brødskala-kalkulatoren til Opplysningskontoret for brød og korn ender du opp med et halvgrovt brød med denne melblandingen. La deg inspirere til en brødbakst du garantert vil like, -enkelt å lage og i tillegg er brødet saftig og smaker veldig godt. Brødet er mildt og saftig, enkelt å lage med en eltefrie metoden, og er et godt hverdagsbrød. Oppskriften er for antall brød

PORSJONER

Ingredienser

2
dl
GULLBYGG bygg-og havregryn
9
dl
hvetemel
2
dl
rugmel, grovmalt
1
dl
solsikkekjerner / linfrø
1
pk
tørrgjær
1
klype
salt
7
dl
vann
1
ss
honning

Slik gjør du:

Bland alt det tørre.

Honning røres ut i lunkent vann, og blandes i det tørre.

Rør det lett sammen, om det ikke er helt «jevnt» gjør ingenting. Deigen skal være veldig løs, det kan minne mer om veldig tykk røre og skal ikke eltes.

Dekk til med plast/lokk, og la heve i ca 30 minutter.

Dekk bordplaten med mel, og hvelv deigen ut av bollen. Del deigen i to emner, og legg de i hver sin oljesmurte brødform (gjerne silikon).

Dryss gjerne litt bygg- og havregryn over deigen før etterheving.

Etterhev i 30 min under et klede. Stekes på 200 grader, midt i ovnen, i ca 20 minutter.

Hvelv brødet ut av formen og avkjøl det helt på rist.

Relatert

innhold

TORSK MED TOMATSALSA OG BYGG

SMAKFULL BYGGMIX MED LAKS

GULLBYGG ENERGIBAR

GRANOLA MED NAKENBYGG

Meld deg på vårt

nyhetsbrev

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.