Lunsj

POKÈ-BOWL MED BYGG

En fiskesalat proppfull av masse deilig smak!

POKÈ-BOWL MED BYGG

Denne delikatessen kan du enkelt kan lage hjemme.

PORSJONER

Ingredienser

100
g
GULLBYGG middagsbygg, kokes
3
ss
sushi su, evt riseddik iblandet litt sukker
500
g
laks (av god kvalitet, gjerne sushilaks)
1
dl
soyasaus
2
ss
ponzusaus
2
avocado
2
mango
3
vårløk
Wasabimajones
Chilimajones

Slik gjør du:

Skjær fisken i jevne, grove terninger.

Bland ponzusaus og soyasaus i en stor bolle, og ha i fisken. Dekk med lokk eller plast, og sett til marinering i minst 20 minutter.

Kok opp vann i en kjele og tilsett GULLBYGG middagsbygg (beregn 25 g pr. person). La koke 18-20 minutter. Avkjøles til byggkornet er lunkent eller kjøligere.

Når det er 5 minutter igjen til servering kan du kutte opp avocado og mango i terninger, vårløk snittes i tynne skiver. Bruk gjerne også litt rødløk hvis du liker dette.

Ta fram egnede serveringsboller. Legg byggkornet i bunnen av skålene, ta ut fisken av kjøleskapet og bland forsiktig med avokado, mango og vårløk. Fordel deretter blandingen i de fire bollene.

Avslutt med litt wasabi- og chilimajones på toppen, og strø til slutt sesamfrø over.

Vil du sette prikken over i-en? Dekorer gjerne med litt sjøgress salat, revet agurk eller strimler av syltet rødløk.

Relatert

innhold

BYGGBRIKS MED GULROT

BYGGKREM MED LIME OG KOKOS

TORSK MED TOMATSALSA OG BYGG

GRANOLA MED NAKENBYGG

Meld deg på vårt

nyhetsbrev

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.