POKÈ-BOWL MED BYGG
Denne delikatessen kan du enkelt kan lage hjemme.
Ingredienser
Slik gjør du:
Skjær fisken i jevne, grove terninger.
Bland ponzusaus og soyasaus i en stor bolle, og ha i fisken. Dekk med lokk eller plast, og sett til marinering i minst 20 minutter.
Kok opp vann i en kjele og tilsett GULLBYGG middagsbygg (beregn 25 g pr. person). La koke 18-20 minutter. Avkjøles til byggkornet er lunkent eller kjøligere.
Når det er 5 minutter igjen til servering kan du kutte opp avocado og mango i terninger, vårløk snittes i tynne skiver. Bruk gjerne også litt rødløk hvis du liker dette.
Ta fram egnede serveringsboller. Legg byggkornet i bunnen av skålene, ta ut fisken av kjøleskapet og bland forsiktig med avokado, mango og vårløk. Fordel deretter blandingen i de fire bollene.
Avslutt med litt wasabi- og chilimajones på toppen, og strø til slutt sesamfrø over.
Vil du sette prikken over i-en? Dekorer gjerne med litt sjøgress salat, revet agurk eller strimler av syltet rødløk.