Lunsj

POKÈ-BOWL MED BYGG

En fiskesalat proppfull av masse deilig smak!

POKÈ-BOWL MED BYGG

Denne delikatessen kan du enkelt kan lage hjemme.

PORSJONER

Ingredienser

100
g
GULLBYGG middagsbygg, kokes
3
ss
sushi su, evt riseddik iblandet litt sukker
500
g
laks (av god kvalitet, gjerne sushilaks)
1
dl
soyasaus
2
ss
ponzusaus
2
avocado
2
mango
3
vårløk
Wasabimajones
Chilimajones

Slik gjør du:

Skjær fisken i jevne, grove terninger.

Bland ponzusaus og soyasaus i en stor bolle, og ha i fisken. Dekk med lokk eller plast, og sett til marinering i minst 20 minutter.

Kok opp vann i en kjele og tilsett GULLBYGG middagsbygg (beregn 25 g pr. person). La koke 18-20 minutter. Avkjøles til byggkornet er lunkent eller kjøligere.

Når det er 5 minutter igjen til servering kan du kutte opp avocado og mango i terninger, vårløk snittes i tynne skiver. Bruk gjerne også litt rødløk hvis du liker dette.

Ta fram egnede serveringsboller. Legg byggkornet i bunnen av skålene, ta ut fisken av kjøleskapet og bland forsiktig med avokado, mango og vårløk. Fordel deretter blandingen i de fire bollene.

Avslutt med litt wasabi- og chilimajones på toppen, og strø til slutt sesamfrø over.

Vil du sette prikken over i-en? Dekorer gjerne med litt sjøgress salat, revet agurk eller strimler av syltet rødløk.

Relatert

innhold

GULLBYGG ENERGIBAR

Grov byggpai m/sjampignon

GRYTEBRØD MED BYGG

GRYTEBRØD TIL FROKOSTEN

Meld deg på vårt

nyhetsbrev

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.