Oppskrift

Ytrefilet med byggkorn og sopp

Mange gleder seg til jaktsesongen, og forhåpentligvis blir det god fangst og gode retter på matbordet i etterkant.

Ytrefilet med byggkorn og sopp

Har man ikke tilgang på viltkjøtt kan man gjerne benytte mør oksefilet. Ypperlig som søndagsmiddag, eller i en selskapelig meny.

PORSJONER

Ingredienser:

1 stk  ytrefilèt, ca. 900 g

2 dl Gullbygg middagsgryn

1 pk fersk asparges

1 pk sjampinjong / kantarell

rørte tyttebær

mandelpoteter

salt/pepper, meierismør

Saus:

2 dl stekesky

1 ss Maisenna mel

salt og pepper

litt rødvin?

duga-produkter

Slik gjør du:

1Gni filèten inn med salt og pepper.

2Brun filèten i smør i stekepanne.

3Kok ut pannen med vann, ca. 5dl. (dette er begynnelsen på skyen)

4Legg filèten i ildfast form i ovnen på 180 °C, med steketermometer i den tykkeste delen av fileten.

5Ønsker du rosa kjøtt tar du den ut ved 62°C, gjennomstekt 70°C.

6Rist soppen i pannen i smør.

7Potetene kokes møre i lettsaltet vann.

8Middagsgrynene kokes etter anvisning på pakken.

9Saus: Kok opp steikesjyen.

10Rør ut Maisenna i vann og jevne skyen.

11Smak til med salt og pepper og eventuelt en liten skvett rødvin.

12Aspargesen dampes over potetene de 2 siste minuttene.

Del med andre

Relatert

innhold

Meld deg på vårt

nyhetsbrev