Oppskrift
Ytrefilet med byggkorn og sopp
Ytrefilet med byggkorn og sopp
Har man ikke tilgang på viltkjøtt kan man gjerne benytte mør oksefilet. Ypperlig som søndagsmiddag, eller i en selskapelig meny.
Ingredienser:
1 stk ytrefilèt, ca. 900 g
2 dl Gullbygg middagsgryn
1 pk fersk asparges
1 pk sjampinjong / kantarell
rørte tyttebær
mandelpoteter
salt/pepper, meierismør
Saus:
2 dl stekesky
1 ss Maisenna mel
salt og pepper
litt rødvin?


Slik gjør du:
1Gni filèten inn med salt og pepper.
2Brun filèten i smør i stekepanne.
3Kok ut pannen med vann, ca. 5dl. (dette er begynnelsen på skyen)
4Legg filèten i ildfast form i ovnen på 180 °C, med steketermometer i den tykkeste delen av fileten.
5Ønsker du rosa kjøtt tar du den ut ved 62°C, gjennomstekt 70°C.
6Rist soppen i pannen i smør.
7Potetene kokes møre i lettsaltet vann.
8Middagsgrynene kokes etter anvisning på pakken.
9Saus: Kok opp steikesjyen.
10Rør ut Maisenna i vann og jevne skyen.
11Smak til med salt og pepper og eventuelt en liten skvett rødvin.
12Aspargesen dampes over potetene de 2 siste minuttene.