Oppskrift
SVINEKNOKESUPPE MED BYGGRYN
SVINEKNOKESUPPE MED BYGGRYN
Ingredienser:
1 stk lettsaltet og røkt svineknoke
3 dl Gullbygg middagsbygg
1 liten sellerirot
1 liten kålrot
3 poteter
4 gulrøtter
1 purre
salt og pepper


Slik gjør du:
1Legg knoken i en passende kjele. Dekk med vann, ca. 2 1/2 liter og kok opp.
2Ta eventuelt bort skum som legger seg på toppen.
3La knoken koke/trekke i ca. 2 timer, eller til kjøttet er helt mørt og faller av benet.
4Mens kjøttet koker kan du rense og skjære alle grønnsakene i jevne små biter.
5Ta opp knoken og sil kraften. Rens kjøttet for ben, skinn og overflødig fett og skjær eller riv kjøttet i biter.
6Kok opp kraften, tilsett middagsbygg og kok grynene i ca. 10 minutter.
7Tilsett alle grønnsakene og kok videre til grønnsakene og byggrynene er møre, ca. 10- 15 min.
8Legg kjøttet tilbake i suppen og juster smaken med salt og pepper.
9Serveres rykende varm, gjerne med flatbrød og godt smør.
10For ekstra spennende smak, server gjerne suppen med en god klatt rømme smakt til med revet pepperrot. Valg av grønnsaker kan varieres etter ønske.