Oppskrift
SUPERGOD BYGGRYNSKREM
SUPERGOD BYGGRYNSKREM
Kremfløte kan byttes med laktosefri variant, om det er behov for det, eller den litt magrere kremen med litt vaniljesmak, som et litt lettere alternativ.
Ingredienser:
Byggrøten:
200 g DUGA-middagsbygg
3.5 dl kokosmelk
2 dl vann (spes i etterhvert til passe tykkelse)
0.5 vaniljestang
Jordbærsaus:
2 dl vann
0.5 dl sukker
200 g frosne jordbær
Limesaft
evt sitronmelisse/mynte
Krem:
3 dl kremfløte
2.5 ss melis


Slik gjør du:
1Kok opp kokosmelken og litt av vannet.
2Ha i byggrynene og vaniljestangen, som du skraper ut innholdet i, og kok på svak varme i ca 25 min.
3Spe med litt mer vann underveis. Den skal være fast tilslutt, men grynene må være passe myke i konsistens, helst med litt tyggemotstand.
4Sett til avkjøling i kjøleskapet.
5Jordbærsaus: Kokes opp til sukkeret løser seg. Hell i en blender.
6Tilsett 200 g frosne jordbær og kjør blenderen til fin purè. Her kan litt limesaft eller et par blader sitronmelisse/mynte tilsettes for litt ekstra piff.
7Den kan siles om du vil ha den "klarere", men er supergod slik den er.
8Pisk så krem av kremfløte, tilsatt melis.
9Bland dette inn grøten til passe riskrem-konsistens. Hell over litt saus, og pynt med f.eks bær og litt mynte.