Oppskrift

SPRØTT OG SAFTIG BYGGBRØD MED HELKORN

Ingenting kan måle seg i nærheten av litt hjemmebakst!

SPRØTT OG SAFTIG BYGGBRØD MED HELKORN

Dette brødet blir skikkelig saftig og har masse tyggemotstand.

PORSJONER

Ingredienser:

6 dl kaldt vann

3 g (et lite hjørne) fersk gjær

1 ts salt

400 g siktet hvetemel

100 g sammalt hvete

100 g Gullbygg lettkokte bygg- og havregryn

100 g Gullbygg middagsbygg

duga-produkter

Slik gjør du:

1Dag 1: Alle ingredienser, bortsett fra bygg, røres sammen og la stå i 12 timer på benken eller lenger i kjøleskap.

2Om det står i kjøleskap kan den oppbevares i flere dager. La stå i romtemperatur 2 timer før steking.

3Bygg tilsettes dag 2 like før steking, da man på denne måten ivaretar helsegevinsten av kortfibret betaglukan på best mulig måte. Tilsettes det for tidlig, vil mye av det sunne fibret bli redusert.

4Ved kaldheving får vi en løs deig, og det er dermed lettere å tilsette bygg like før steking.

5Dag 2: Kok bygg- og havregryn og middagsbygg etter anvisning på pakken. Avkjøl til romtemperatur.

6Sett stekeovnen på 250 grader med jerngryten. Bland i den avkjølte byggen i deigen.

7Hell over i oppvarmet og smurt (etter oppvarming) jerngryte med lokk, eller brødform kledt med bakepapir.

8Bruker du jerngryte stekes brødet på 250 grader med lokk i ca 45 minutter. Deretter uten lokk i 15/20 min.

9Bruker du brødform, steker du brødet på 220 grader i ca 70 minutter.

10Sjekk brødet underveis for å se om det er ferdig. Dette er avhengig av ovnen din.

Del med andre

Relatert

innhold

Meld deg på vårt

nyhetsbrev