Oppskrift
SMULDREPAI MED BYGGKNAS
SMULDREPAI MED BYGGKNAS
Du behøver ingen kjøkkenredskaper, bortsett fra en vekt, en bolle og en ildfast form ca. 20-24 cm. Toppingen blandes sammen med fingrene og skal være helt smulete. Bærene du bruker kan være ferske, men paien blir like god med frosne bær.
Tips; i frysedisken på butikken finner du garantert din favoritt; blåbær, bringebær, skogsbærblanding eller noe annet.
Har du lyst på litt ekstra smak kan du tilsette 1 ts kanel og noen hakkede mandler eller nøtter. Du kan gjerne sukre blåbærene i formen litt, men det er en smakssak. Tilsett så mye sukker du tror dine bær trenger. Tips; brunt sukker gir en ekstra god smak, så benytt gjerne det i smuldretoppen dersom du har.
Ingredienser:
375 g bær
40 g sukker
Smuldretopp:
100 g hvetemel
75 g smør
100 g GULLBYGG bygg.- og havregryn
75 g sukker


Slik gjør du:
1Bland sammen sukker, GULLBYGG bygg- og havregryn og mel.
2Skjær smøret i terninger og smuldre det inn med fingrene. Det skal være litt biter igjen av smøret, så ikke bland for godt.
3Ha bærene i en form og strø på sukker. Dryss smuldredeigen over.
4Stekes på 180 -200 grader i ca. 30 minutter til toppingen har en gyllen farge.
5Serveres med is eller vaniljesaus, alternativt skyr eller kesam for et magrere alternativ.
6Du kan lage smuldrepai med en drøss andre typer frukt og bær, gjerne i kombinasjon. Her er noen eksempler: solbær, rabarbra, epler, pærer, kirsebær, bjørnebær, stikkelsbær, plommer, fersken eller nektariner.