Oppskrift

SALAT TIL FESTMATEN

Sunn og smakfull byggrynsalat!

SALAT TIL FESTMATEN

Leter du etter noe lekkert å servere ved siden av grillmaten? Byggrynssalat med Gullbygg middagsbygg er det perfekte grill-tilbehør. Fargerik, mettende og veldig sunn!

Prøv denne salaten ved siden av saftige stykker av kjøtt fra grillen denne sesongen! Smaker friskt og nydelig, og er definitivt en allrounder - da den passer til alle typer kjøtt, kylling, fisk... ja, til og med pølser!

Denne salaten smaker også godt alene. Lag gjerne dobbel porsjon og bruk til lunsj dagen etter. Salaten holder seg godt i kjøleskap i noen dager i en godt lukket beholder.

PORSJONER

Ingredienser:

3 dl Gullbygg middagsbygg

0.5 rød chilli

1 liten rødløk

2 fedd hvitløk

2.5 ss rapsolje, evt olivenolje

1 bunt frisk bladpersille

1 bunt frisk koriander

150 gram fetaost naturell

0.5 sitron

salt og pepper

duga-produkter

Slik gjør du:

1Kok 3 dl Gullbygg middagsbygg som anvist på pakken.

2Mens dette koker, finhakker du 2 fedd hvitløk, en liten rødløk og 1/2 - 1 rød chilli, avhengig av hvor sterk den er eller hvor sterk du vil ha den.

3Varm 2-3 ss rapsolje i en stekepanne og hell alt i pannen. La det surre i pannen til alt er mørt og blankt. Sett til side og avkjøl.

4Når middagsbyggen er kokt ferdig heller du det over i en sil og avkjøler det med rennende kaldt vann fra springen i ca 10 sekunder (kan evt stå på benken for avkjøling).

5Skyll buntene med bladpersille og koriander, tørk dem og fjern de største stilkene. Hakk alt i middels store biter.

6Ha middagsbyggen over i en bolle, smuldre opp fetaosten og rør inn i byggrynene. Bland så koriander, bladpersille i bollen og deretter den avkjølte løk-, chilli- og oljeblandingen over. Press over saften av en 1/2 sitron - rør alt sammen.

7Smak til med salt og pepper.

Del med andre

Relatert

innhold

Meld deg på vårt

nyhetsbrev