Oppskrift

SESONGENS GRATINERTE ROTGRØNNSAKER

Her kan du variere hva du vil bruke av råvarer. Vi har valgt kortreiste grønnsaker kjøpt inn på det nærmeste gårds utsalget fra våre lokale bønder.

SESONGENS GRATINERTE ROTGRØNNSAKER

PORSJONER

Ingredienser:

2 gulrøtter

2 små rødbeter

2 hvite gulrøtter

0.5 sellerirot

1 rød løk

12 små rosenkål

0.5 romanesko (evt.brokkoli)

150 g kokte middagsbygg

1 boks kokte blandede bønner

krydderforslag: salt og pepper, Timian, Løkpulver, hvitløk, Persille, Paprika og Cayennepepper

ost til gratineringen

duga-produkter

Slik gjør du:

1Alle grønnsakene skrelles, renses og kuttes opp i små biter.

2Grønnsakene freses i pannen med litt olje. Begynn med de hardeste grønnsakene som trenger litt lengre tid på å mørne.

3Tilsett det du ønsker av krydder.

4På slutten har du i middagsbygget og bønnene.

5Når grønnsakene er halvmyke, «al dente», er de klare for å has over i den ildfaste formen.

6Dryss over revet ost og gratiner grønnsakene i ovnen i 180°C i ca. 15 min.

7Serveres med nystekte hvitløksbagetter.

Del med andre

Relatert

innhold

Meld deg på vårt

nyhetsbrev