Oppskrift
SEIBIFF MED LØK
Visste du at dronning Elisabeth 1. innførte som plikt å spise fisk to ganger i uken?
SEIBIFF MED LØK
Den politiske strategien skulle styrke den engelske flåten, og straffen for å sluntre unna var dyre pengebøter. Uansett, her kommer en enkel og velsmakende fiskemiddag.
PORSJONER
Ingredienser:
800 g fersk seifilet (ca)
2 løk kuttes i skiver og stekes brunt
1 pose bygg fiber á 20 g
200 g kokt middagsbygg
4 revne gulrøtter
1 dampet brokkoli
smør til steking
5 dl vann til sky
salt og pepper


Slik gjør du:
1Hell bygg fibret i en dyp tallerken og bland i salt og pepper.
2Skjær seifileten i pene stykker og vend den i fibret.
3Fisken stekes gylden i medium varm stekepanne.
4Fiskesky: Når fisken og løken er ferdig stekt koker du pannen ut med 4-5 dl vann.
5Skyen jevnes med 2 ss av bygg fibret, og smakes til med salt og pepper.
6Server med kokt middagsbygg, revne gulrøtter og brokkoli.