Oppskrift
SAFTIG OG NYBAKT BYGGBRØD
SAFTIG OG NYBAKT BYGGBRØD
Kesamen gjorde dessuten brødet ekstra saftig, og det holdt seg like godt i flere dager.
Oppskriften er for 1 brød og 10 rundstykker
Ingredienser:
1 l hvetemel
5 dl lettkokte bygg og havregryn
1 dl rapsolje
1 pk gjær
1 boks Kesam
5 dl lunket vann
1 egg
gresskarkjerner til pynt


Slik gjør du:
1Rør ut gjæren i det lunkne vannet.
2Bland inn vekselsvis de andre ingrediensene, og elt deigen 5 min i kjøkkenmaskin, eller ca. 10 min for hånd.
3La deigen heve på et lunt sted til den er dobbelt så stor.
4Forme et brød og legg i smurt brødform. Trill ut 10 rundstykker og legg på bakepapir. Pensle med egg og dryss over gresskarkjerner.
5La brødet og rundstykkene etterheve ca. 30 minutter.
6Stekes på 200 Co, rundstykkene tas ut etter 12-15 minutter, brødet trenger omtrent 40 minutter. Det skal lyde hult når du banker på undersiden av det.