Denne middagen er utrolig rask og enkel å lage, og passer en dag du har det travelt. En rett som smaker deilig midt i de hektiske juleforberedelsene.
Til 4-6 personer
- Ingredienser:
- 800 g reinsdyrskav
- 2 gule løk
- 1 kurv ferske kantareller (eller en boks)
- 1 kurv rosenkål
- 1 boks creme fraiche
- 3 skiver brun ost
- Knust einebær
- Salt og pepper
- Ekte meierismør til steking
- 300 g kokt middags bygg
Slik gjør du:
- Kok bygget etter anvisning på pakken.
- Brun reinsdyrskavet i smør i stekepannen. (Kan være lurt å dele kjøttet og steke i to omganger så kjøttet ikke blir kokt!) Ha det stekte kjøttet over i en gryte.
- Kutt løken i terninger og stek den gyllen i panna. Legg den over i gryta.
- Tilsett creme fraiche, brun ost, einebær og til slutt kantarellene.
Kok på svak varme til kantarellene er blitt møre. Smak til med salt og pepper.
Rosenkålen trekkes i lettsaltet vann ca. 6 min.