Oppskrift

RASKE MELLOMMÅLTIDER FOR TRAVLE DAGER

Grønnsaks wok med bygg og Tabbouleh

RASKE MELLOMMÅLTIDER FOR TRAVLE DAGER

Vi er stort sett alle kjent med en til tider hektisk hverdag. Her kommer kjappe lunch/mellommåltider som er enkle å tilberede og laget på under 30 minutter.

Tabbouleh kommer opprinnelig fra Arabia, og inneholder enten bulgur eller couscous, men her kommer en variant med bygg gryn. Den er god som en liten lunch, eller som tilbehør ved siden av middagen.

PORSJONER

Ingredienser:

Grønnsaks wok med bygg:

4 porsjoner kokt middagsbygg

2 gulrøtter

2 stangselleri

1 pose sukkererter

4 vårløk

1 rød paprika

1 grønn paprika

0.5 grønn squash

8 stk champignon

1 boks erter

1 boks mais

1 boks vann kastanjer

3 fedd hvitløk

1 cm frisk revet ingefær

soyasaus

Cashew nøtter og frisk koriander

olje til woken

Tabbouleh:

2 porsjoner kokt middags bygg

1 terning grønnsaks buljong

3 tomater

0.5 agurk

5 vårløk

1 neve bladpersille

0.5 neve frisk mynte

0.5 saften av sitron

god olivenolje

nykvernet pepper og litt havsalt

duga-produkter

Slik gjør du:

1Wok: Kok middagsbygget etter anvisning på pakken.

2Mens bygget koker vasker og kutter man grønnsakene. Begynn med de hardeste grønnsakene i woken (gulrøttene, sukkerertene og stangsellerien).

3Fres resten av grønnsakene i gryta til de er litt mykere men fortsatt crispi. Press over hvitløk og riv den friske ingefæren over.

4Ha i middagsbygget og smak til med soyasaus, salt og pepper.

5Dryss over cashew nøtter og frisk koriander før servering.

6Tabbouleh: Kok middagsbygget med buljongen etter anvisning på pakken. Mens bygget koker vasker og renser man grønnsakene.

7Ta ut frøene av tomatene og kutt dem i små terninger sammen med vårløk og agurk.

8Hakk bladpersille og mynte og bland med grønnsakene. Tilsett bygget og press over sitron.

9Smak til med salt og pepper. Før servering heller du over noen dråper av din fineste olivenolje.

10Tips: Denne salaten kan godt lages noen timer i forveien. Koker man bygget på forhånd sparer man enda mer tid.

Del med andre

Relatert

innhold

Meld deg på vårt

nyhetsbrev