Oppskrift
RASK LAKS MED PESTOBYGG
RASK LAKS MED PESTOBYGG
I denne retten steker du laksen med svart pepper og gjerne litt sitron. Server med frisk salat eller kokte grønnsaker. Med pestobygg blir retten komplett.
Ingredienser:
600 g laksefilet, uten skinn og bein
Olivenolje
0.5 sitron, saft
Svart pepper, gjerne nykvernet
Smak til med litt salt
Pestobygg:
200 g GULLBYGG middagsbygg
4.5 ss grønn pesto


Slik gjør du:
1Varm ovnen til 180 grader.
2Skjær laksen i serveringsbiter og legg i en ildfast form. Ringle litt olivenolje over, samt litt presset sitronsaft og krydre gjerne med litt svart pepper og evt en liten klype salt.
3Stekes i ovnen i 15-20 minutter.
4Kok opp rikelig med vann i en kjele. Ha i grynene.
5La grynene få et raskt oppkok.
6Skru ned varmen og la koke på svak varme under lokk i ca 18-20 minutter.
7Hell av kokevannet før servering.
8Bland middagsbygget med en god grønn pesto like før servering.
9Serveres gjerne med dine favoritt grønnsaker, eller en god salat.