Oppskrift

RASK LAKS MED PESTOBYGG

RASK LAKS MED PESTOBYGG

I denne retten steker du laksen med svart pepper og gjerne litt sitron. Server med frisk salat eller kokte grønnsaker. Med pestobygg blir retten komplett.

PORSJONER

Ingredienser:

600 g laksefilet, uten skinn og bein

Olivenolje

0.5 sitron, saft

Svart pepper, gjerne nykvernet

Smak til med litt salt

Pestobygg:

200 g GULLBYGG middagsbygg

4.5 ss grønn pesto

duga-produkter

Slik gjør du:

1Varm ovnen til 180 grader.

2Skjær laksen i serveringsbiter og legg i en ildfast form. Ringle litt olivenolje over, samt litt presset sitronsaft og krydre gjerne med litt svart pepper og evt en liten klype salt.

3Stekes i ovnen i 15-20 minutter.

4Kok opp rikelig med vann i en kjele. Ha i grynene.

5La grynene få et raskt oppkok.

6Skru ned varmen og la koke på svak varme under lokk i ca 18-20 minutter.

7Hell av kokevannet før servering.

8Bland middagsbygget med en god grønn pesto like før servering.

9Serveres gjerne med dine favoritt grønnsaker, eller en god salat.

Del med andre

Relatert

innhold

Meld deg på vårt

nyhetsbrev