Oppskrift

RABARBRAPAI MED BYGGKNAS

RABARBRAPAI MED BYGGKNAS

Har du rabarbra i hagen, eller kjenner noen som har det? Benytt deg av de friske, saftige og syrlige stilkene i oppskrifter. Hjemmelaget smuldrepai med rabarbra er enklere enn du tror. Denne oppskriften gir deg en herlig smak av sommer!

PORSJONER

Ingredienser:

Bunn

700 gram rabarbra

100 gram sukker

Topp

175 gram Gullbygg lettkokte bygg- og havregryn

60 gram hvitt sukker

60 gram brunt sukker

100 gram romtemperert smør

duga-produkter

Slik gjør du:

1Rens og vask rabarbraen, del i biter og ha i en kjele sammen med sukkeret. La det varmes opp under lokk på svak varme til rabarbraen begynner å avgi saft ( ca 10 min ). Bitene skal kun bli møre og ikke gå i oppløsning.

2Sett ovnen på 180 gader.

3Bland sammen Gullbygg bygg- og havregryn og sukker, kna inn smøret.

4Hell rabarbra over i en ildfast form.

5Fordel smuldredeigen over rabarbraen i den ildfaste formen og sett i ovnen.

6Stekes i ca 30 min til den har en gyllen farge.

7Serveres som den er eller sammen med vaniljeis eller pisket kremfløte, evt vaniljesaus.

8Tips: Ta gjerne noen hakkede nøtter eller mandler i smuldredeigen for litt ekstra smak. Bland også inn noen jordbær sammen med rabarbraen hvis du har noen til overs. Er du glad i kanel kan du gjerne tilsette litt i rabarbraen.

Del med andre

Relatert

innhold

Meld deg på vårt

nyhetsbrev