Oppskrift
RABARBRAPAI MED BYGGKNAS
RABARBRAPAI MED BYGGKNAS
Har du rabarbra i hagen, eller kjenner noen som har det? Benytt deg av de friske, saftige og syrlige stilkene i oppskrifter. Hjemmelaget smuldrepai med rabarbra er enklere enn du tror. Denne oppskriften gir deg en herlig smak av sommer!
Ingredienser:
Bunn
700 gram rabarbra
100 gram sukker
Topp
175 gram Gullbygg lettkokte bygg- og havregryn
60 gram hvitt sukker
60 gram brunt sukker
100 gram romtemperert smør


Slik gjør du:
1Rens og vask rabarbraen, del i biter og ha i en kjele sammen med sukkeret. La det varmes opp under lokk på svak varme til rabarbraen begynner å avgi saft ( ca 10 min ). Bitene skal kun bli møre og ikke gå i oppløsning.
2Sett ovnen på 180 gader.
3Bland sammen Gullbygg bygg- og havregryn og sukker, kna inn smøret.
4Hell rabarbra over i en ildfast form.
5Fordel smuldredeigen over rabarbraen i den ildfaste formen og sett i ovnen.
6Stekes i ca 30 min til den har en gyllen farge.
7Serveres som den er eller sammen med vaniljeis eller pisket kremfløte, evt vaniljesaus.
8Tips: Ta gjerne noen hakkede nøtter eller mandler i smuldredeigen for litt ekstra smak. Bland også inn noen jordbær sammen med rabarbraen hvis du har noen til overs. Er du glad i kanel kan du gjerne tilsette litt i rabarbraen.