Oppskrift

PROTEINRIKE RUNDSTYKKER MED BLÅBÆR

Saftige rundstykker med cottage cheese, blåbær og knasende gresskarkjerner. Sunne og saftige - og bittelitt blå.

PROTEINRIKE RUNDSTYKKER MED BLÅBÆR

Vi mener disse er klart best med litt søtt pålegg, smør eller ost. Dessuten smaker de fortreffelig for sultne mager på tur!
Disse rundstykkene regelrett strutter av protein og gode næringsstoffer - god fornøyelse!

PORSJONER

Ingredienser:

0.5 pakke gjær

2.5 dl lunkent vann

1 ts salt

2 ss olje

2 ss honning

2 dl blåbær

1 lite beger cottage cheese

450 gram fibramel eller annet grovt mel (ca)

2 dl gresskarfrø

2 dl GULLBYGG bygg- og havregryn

duga-produkter

Slik gjør du:

1Knus gjæren og bland i lunkent vann og salt.

2Tilsett deretter blåbær, cottage cheese, olje og frø. Bland dette godt.

3OBS! Vil du ha et mer "blå-marmorert" ferdig resultat enn rundstykkene vi har avbildet, må du vente med å vende inn blåbærene helt til slutt.

4Melet og grynene blandes så i, og deigen eltes så i ca 10 minutter. Dekk med plast og sett på lunt sted for heving, 30-60 minutter.

5Deles i 6-8 emner og formes varsomt til rundstykker. Etterheving er ikke nødvendig, men kan gi et noe mer luftig resultat.

6Stekes på 200 grader i 25 minutter.

7

Del med andre

Relatert

innhold

Meld deg på vårt

nyhetsbrev