Oppskrift
POKÈ-BOWL MED BYGG
POKÈ-BOWL MED BYGG
Denne delikatessen kan du enkelt kan lage hjemme.
Ingredienser:
100 g GULLBYGG middagsbygg, kokes
3 ss sushi su, evt riseddik iblandet litt sukker
500 g laks (av god kvalitet, gjerne sushilaks)
1 dl soyasaus
2 ss ponzusaus
2 avocado
1.5 mango
2.5 vårløk
Wasabimajones
Chilimajones


Slik gjør du:
1Skjær fisken i jevne, grove terninger.
2Bland ponzusaus og soyasaus i en stor bolle, og ha i fisken. Dekk med lokk eller plast, og sett til marinering i minst 20 minutter.
3Kok opp vann i en kjele og tilsett GULLBYGG middagsbygg (beregn 25 g pr. person). La koke 18-20 minutter. Avkjøles til byggkornet er lunkent eller kjøligere.
4Når det er 5 minutter igjen til servering kan du kutte opp avocado og mango i terninger, vårløk snittes i tynne skiver. Bruk gjerne også litt rødløk hvis du liker dette.
5Ta fram egnede serveringsboller. Legg byggkornet i bunnen av skålene, ta ut fisken av kjøleskapet og bland forsiktig med avokado, mango og vårløk. Fordel deretter blandingen i de fire bollene.
6Avslutt med litt wasabi- og chilimajones på toppen, og strø til slutt sesamfrø over.
7Vil du sette prikken over i-en? Dekorer gjerne med litt sjøgress salat, revet agurk eller strimler av syltet rødløk.