Oppskrift
Ovnstekt kylling med byggryn og fetasalat
Ovnstekt kylling med byggryn og fetasalat
Ingredienser:
2 store kyllingbryst av god kvalitet.
Marinade:
1 ss dijonsennep
1 ss flytende honning
2 ss olivenolje
0.5 ss sitron eller eddik
0.75 zest av sitron
salt og pepper
Salat:
1 pose babyspinat eller annen salat
1 brett cherry-tomater, delt i 2
1 pose pinjekjerner, ristet
1 pakke fetaost
finhakket gressløk
2 dl Gullbygg middagsbygg, kokt
1 rødløk i skiver
Vinaigrette:
6 ss extra virgin olivenolje
3 ss sitron
0.25 skall av sitron (finrevet, gjerne med zestjern)
1 fedd hvitløk, presset
1 ts dijonsennep
salt og pepper


Slik gjør du:
1Kok byggen etter anvisning på pakken.
2Skyll og tørk salaten. Del tomater i to.
3Rist pinjekjernene i en tørr panne.
4Del rødløken i to og videre i tynne skiver. Finhakk urtene.
5Del fetaost i terninger. Bland forsiktig sammen.
6Til vinaigretten mikses alle ingrediensene.
7Smak til med salt og pepper.
8Serveres ved siden av.