Oppskrift
Ovnsbakte søtpoteter, bygg, asparges, pinjekjerner og spekeskinke
Ovnsbakte søtpoteter, bygg, asparges, pinjekjerner og spekeskinke
Ingredienser:
2 stk søtpotet
20 asparges
1 pk pinjekjerner
1.5 dl Gullbygg Middagsbygg
en stor neve finhakket basilikum
8 skiver spekeskinke av høy kvalitet
salt og pepper


Slik gjør du:
1Skrell søtpotetene. Del i grove terninger. Skyll og tørk med kjøkkenpapir.
2Vendes i olivenolje, saltes lett og stekes i ildfast form på 200 grader varmluft. De er klare når de er helt myke.
3Kok byggen etter anvisning på pakken.
4Rist pinjekjerner i tørr panne. Ta ut av pannen.
5Knekk aspargesen der den naturlig knekker når du bøyer på den. Kast endende. Skyll. Stekes i ca 2 minutter i litt oliven olje. Strø over litt maldonsalt.
6Anrett ingrediensene på tallerkenen. Dryss over basilikum.
7Press over litt sitron og olje, eventuelt en hjemmelaget vinaigrette om ønskelig. En hjemmelaget vinaigrette lager du enkelt av 6 ss olje og 3 ss eddik av god kvalitet.
8Smak til med salt, pepper og eventuelt sennep og hvitløk.