Oppskrift

Ovnsbakte søtpoteter, bygg, asparges, pinjekjerner og spekeskinke

Ovnsbakte søtpoteter, bygg, asparges, pinjekjerner og spekeskinke

PORSJONER

Ingredienser:

2 stk søtpotet

20 asparges

1 pk pinjekjerner

1.5 dl Gullbygg Middagsbygg

en stor neve finhakket basilikum

8 skiver spekeskinke av høy kvalitet

salt og pepper

duga-produkter

Slik gjør du:

1Skrell søtpotetene. Del i grove terninger. Skyll og tørk med kjøkkenpapir.

2Vendes i olivenolje, saltes lett og stekes i ildfast form på 200 grader varmluft. De er klare når de er helt myke.

3Kok byggen etter anvisning på pakken.

4Rist pinjekjerner i tørr panne. Ta ut av pannen.

5Knekk aspargesen der den naturlig knekker når du bøyer på den. Kast endende. Skyll. Stekes i ca 2 minutter i litt oliven olje. Strø over litt maldonsalt.

6Anrett ingrediensene på tallerkenen. Dryss over basilikum.

7Press over litt sitron og olje, eventuelt en hjemmelaget vinaigrette om ønskelig. En hjemmelaget vinaigrette lager du enkelt av 6 ss olje og 3 ss eddik av god kvalitet.

8Smak til med salt, pepper og eventuelt sennep og hvitløk.

Del med andre

Relatert

innhold

Meld deg på vårt

nyhetsbrev