Dette er

Duga

om duga

Duga er et smakfullt, norskdyrket byggkorn som enkelt kan erstatte andre mindre sunne råvarer i familiens kosthold.Det unike byggkornet har en mild og rund smak, og et naturlig høyt innhold av kostfiberet betaglukan som har dokumenterte helseeffekter på kolesterol og blodsukker, og holder deg mett lenger.

Duga startet i 2011 under navnet Norsk Matbygg, men i 2013 tok vi navnet Duga. I 2013 lanserte Coop sin Gullbygg-serie med Duga byggkorn som råvare. I 2014 ble to av produktene i serien, Byggrynsgrøt og Middagsbygg, kronet med Spesialitet-merket fra Matmerk.

I 2017 fusjonerte vi med Norsk Matbygg SA og lanserte de første produktene under egen merkevare.

Deler av

Dugas historie

2018

Jensen & Co Samarbeid med kjedene

2017

Eget Varemerke

Duga lanserer sine første produkter under eget varemerke i Dagligvare-kjedene (bl.a. Meny)

2017

Norsk Matbygg SA

Duga AS innfusjonerer Norsk Matbygg SA i foretaket.

2016

Fiskå Mølle AS blir aksonær i selskapet.

2014

GULLBYGG

Spesialitet-merket til Coop GULLBYGG: To av produktene i serien, Coop GULLBYGG Byggrynsgrøt og Middagsbygg, blir kronet med Spesialitet-merket fra Matmerk. (logo)

2013

Coops GULLBYGG-serie

basert på Duga byggkorn som råvare, blir lansert!

2013

Duga AS blir etablert ut

2011

Norsk Matbygg SA

blir etablert. Gründere er Svein Bovim, Olav Breivik, Katrine Kerr Gammelsrød og Steinar Weel.

Les mer om byggets

helseeffekter

Meld deg på vårt

nyhetsbrev