Oppskrift

NORD-AFRIKANSK BYGGSALAT

Denne salaten kan brukes som tilbehør både til fisk og til kjøtt. Laks og kylling er supert. Den kan også spises som en vegetar, og er god både varm og kald.

NORD-AFRIKANSK BYGGSALAT

Med inspirasjon fra 1001 natt, er denne full av fiber, vitaminer og mineraler. Bra for blodsukker og kolesterol, og gjør deg i tillegg god og mett.

PORSJONER

Ingredienser:

250 g middagsbygg fra COOP/Gullbygg

1 ts (røkt) paprikapulver

1 ts kummin

1 medium rødløk

1 medium agurk

1 pose sukkererter

2 tomater

1 rød chili

1 bunt mynte, plukk av blader

0.5 bunt bunt fersk coriander, plukk blader

1 bunt flatpersille

1 ss tomatpuré

2 ss olivenolje

0.5 sitron (gjerne økologisk), bruk rivjern og ta av skillet, og bruk saften

salt og pepper

duga-produkter

Slik gjør du:

1Legg byggkornene i en kjele. Hell over kokende vann fra vannkokeren, og la koke på svak varme til de er passe myke. (Ca 20 minutter).

2Skyll den i kaldt vann når den er ferdig, dersom du ikke skal servere den varm. Sil av vannet.

3Kutt opp alle grønnsakene i små terninger eller i strimler, og hakk urtene.

4Bland kokte bygg-gryn med urtene og grønnsakene.

5TIPS: Andre grønnsaker som kan egne seg oppi er feks kikerter, bønner, sukkererter, fetaost, avocado, pinjekjerner, asparges.

Del med andre

Relatert

innhold

Meld deg på vårt

nyhetsbrev