Oppskrift
Müslirundstykker
Müslirundstykker
PORSJONER
Ingredienser:
6 dl kaldt vann
3 g (et lite hjørne) fersk gjær
1 ts/ 3 g salt
400 g siktet hvetemel
100 g Gullbygg lettkokte bygg- og havregryn
100 g Gullbygg middagsbygg
25 g solsikkefrø
25 g sesamfrø
25 g knuste linfrø
50 g eple i biter, uten skall
50 g tørket aprikos i biter
25 g most banan
30 g hakkede valnøtter


Slik gjør du:
1Rør sammen alle ingrediensene, bortsett fra byggen. La stå i 12 timer eller mer i kjøleskap.
2Rør om og la stå i romtemperatur i 2 timer.
3Tilsett bygg. Fordel med spiseskje i forvarmet og deretter smurt muffinsform av metall.
4Stekes i ca 25 minutter på 200 grader.
5Bygg tilsettes like før steking, da man på denne måten ivaretar helsegevinsten av kortfibret betaglukan på best mulig måte. Tilsettes det for tidlig, vil mye av det sunne fibret bli redusert.