Oppskrift

Müslirundstykker

Müslirundstykker

PORSJONER

Ingredienser:

6 dl kaldt vann

3 g (et lite hjørne) fersk gjær

1 ts/ 3 g salt

400 g siktet hvetemel

100 g Gullbygg lettkokte bygg- og havregryn

100 g Gullbygg middagsbygg

25 g solsikkefrø

25 g sesamfrø

25 g knuste linfrø

50 g eple i biter, uten skall

50 g tørket aprikos i biter

25 g most banan

30 g hakkede valnøtter

duga-produkter

Slik gjør du:

1Rør sammen alle ingrediensene, bortsett fra byggen. La stå i 12 timer eller mer i kjøleskap.

2Rør om og la stå i romtemperatur i 2 timer.

3Tilsett bygg. Fordel med spiseskje i forvarmet og deretter smurt muffinsform av metall.

4Stekes i ca 25 minutter på 200 grader.

5Bygg tilsettes like før steking, da man på denne måten ivaretar helsegevinsten av kortfibret betaglukan på best mulig måte. Tilsettes det for tidlig, vil mye av det sunne fibret bli redusert.

Del med andre

Relatert

innhold

Meld deg på vårt

nyhetsbrev