Duga gir deg

mett-lenger-GARANTI

Vi tror du vil oppleve en forskjell dersom du prøver Duga byggryn FLAK i noen dager. Vi anbefaler en porsjon på 50 gram, og du vil ha en god og varig metthetsfølelse. -Det er verdt å prøve!? Du finner posene med Duga i bakehyllen hos Meny.
Dersom du etter noen dager ikke ikke er helt fornøyd eller overbevist, vil vi gjerne høre fra deg! Send oss i så fall en mail på post@duga.no, med din erfaring, kontaktinfo +adresse. Vi vil sende deg ekstra produkter som takk for godt forsøk og tilbakemelding.

Prøv Duga nakenbygg, -og kjenn hvor lenge du er mett!

Duga byggkorn er et smakfull, norskdyrket byggkorn som enkelt kan erstatte andre mindre sunne råvarer i kostholdet vårt. Det unike byggkornet har en mild og rund smak, eg et naturlig høyt innhold av kostfiberet betaglukan som har dokumentert effekt på kolesterol og blodsukker, og holder deg mett lenger.

I motsetning til de fleste andre byggsorter er Duga skalløst, noe som gir det høyere næringsinnhold og bedre smak enn tradisjonelt bygg med skall. Kornet bearbeides slik at de viktige næringsstoffene bevares.

Bygget har en søtlig og god smak. Det har et naturlig høyt innhold av kostfiberet betaglukan, som har dokumentert positiv effekt på kolesterolet.

Serveringstips: KJØLESKAPSGRØT

Du trenger (2 pers): 2 dl Duga FLAK Byggryn, 2 dl melk, 2 dl yoghurt, evt 1 ss honning.
Bland sammen alle ingredienser og la det stå, i beholder med lokk, i kjøleskap over natten. Rør litt i grøten før servering. Smaker ekstra godt med litt frukt eller bær som topping.

En porsjon per dag

– Et inntak på tre gram betaglukan per dag vil ha stor betydning for å nå kostrådene i Norge. Det får du gjennom en porsjon bygg-grøt, en porsjon byggflak, byggryn til middag eller fire brødskiver med betaglukanrikt korn/mel.

Senker blodsukker og kolesterol

Men hvorfor skal vi spise mer bygg?

Bygg bidrar blant annet til å senke kolesterolet, og Duga inneholder mer av kostfiberet betaglukan enn vanlig byggkorn.

Den europeiske matmyndigheten EFSA har fastslått at det må anses å være tilstrekkelig dokumentert at betaglukaner fra bygg aktivt reduserer det dårlige LDL-kolestrolet i blodet. Molekylet betaglukan er en gruppe kostfiber som gjør en effektiv og helsefremmende jobb i kroppen. Betaglukan har gunstig effekt på kolesterol- og blodsukkernivået. I tillegg viser flere studier at betaglukaner virker positivt på immunforsvaret.

– «Betaglukan sørger for at kroppen bruker lengre tid på næringsopptaket. Dermed stiger ikke blodsukkernivået så raskt. Betaglukan bidrar også til lavere kolesterolnivå ved å hindre opptak av kolesterol og gallesyre, som kroppen selv lager av kolesterol i tynntarm», forteller Anne Rieder, forsker ved matforskningsinstituttet Nofima.

Bygg er i tillegg til betaglukan også rikt på antioksidanter og inneholder jern, sink, B- og E-vitaminer og andre verdifulle næringsstoffer.

Hvorfor velge Duga byggryn?

Duga byggryn har et naturlig høyt innhold av kostfiber og betaglukan*, som skiller det fra alt annet matkorn.
Bruk Duga FLAK byggryn til grøt og baking!

Ingredienser: Flak av norsk byggryn. Allergen: gluten. Nettovekt: 500 g. Opprinnelse: Utvalgte gårder i Østfold, Norge.

Oppskrifter med Duga Flak Byggryn

Meld deg på vårt

nyhetsbrev