Oppskrift
Lun salat med asparges, bygg og soltørkede tomater
Lun salat med asparges, bygg og soltørkede tomater
Ingredienser:
2 dl Gullbygg middagsbygg
1 avokado i skiver
16 asparges
4 egg
4 ss soltørkede tomater i biter, avrent
parmesan, høvlet
finhakket bladpersille og basilikum
8 skiver spekeskinke av god kvalitet
Vinaigrette:
6 ss extra virgin olivenolje
3 ss hvithvinseddik
1 fedd hvitløk, presset
1 ts dijonsennep
salt og pepper


Slik gjør du:
1Kok byggen etter anvisning på pakken.
2Rist pinjekjerner i tørr panne. Ta ut av pannen.
3Knekk aspargesen der den naturlig knekker når du bøyer på den. Kast endende. Skyll. Stekes i ca 2 minutter i litt oliven olje. Strø over litt maldonsalt.
4Kok opp egg og skru av platen. La de trekke i vannet på den varme platen i 6 minutter. Fjern skallet.
5Del avokadoen i 2. Vend ut steinen med kniven. Bruk en skje for å ta ut de halve avokadoene. Del i skiver.
6Anrett alt på tallerkenen. Del egget i to. Høvle skiver av parmesan over med en ostehøvel. Dryss over urter, og sprinkle over litt vinaigrette.
7Til vinaigretten mikses alle ingrediensene. Smak til med salt og pepper. Serveres ved siden av.