Oppskrift

Lun salat med asparges, bygg og soltørkede tomater

Denne retten er ordentlig mettende, og en fullverdig middag.

Lun salat med asparges, bygg og soltørkede tomater

PORSJONER

Ingredienser:

2 dl Gullbygg middagsbygg

1 avokado i skiver

16 asparges

4 egg

4 ss soltørkede tomater i biter, avrent

parmesan, høvlet

finhakket bladpersille og basilikum

8 skiver spekeskinke av god kvalitet

Vinaigrette:

6 ss extra virgin olivenolje

3 ss hvithvinseddik

1 fedd hvitløk, presset

1 ts dijonsennep

salt og pepper

duga-produkter

Slik gjør du:

1Kok byggen etter anvisning på pakken.

2Rist pinjekjerner i tørr panne. Ta ut av pannen.

3Knekk aspargesen der den naturlig knekker når du bøyer på den. Kast endende. Skyll. Stekes i ca 2 minutter i litt oliven olje. Strø over litt maldonsalt.

4Kok opp egg og skru av platen. La de trekke i vannet på den varme platen i 6 minutter. Fjern skallet.

5Del avokadoen i 2. Vend ut steinen med kniven. Bruk en skje for å ta ut de halve avokadoene. Del i skiver.

6Anrett alt på tallerkenen. Del egget i to. Høvle skiver av parmesan over med en ostehøvel. Dryss over urter, og sprinkle over litt vinaigrette.

7Til vinaigretten mikses alle ingrediensene. Smak til med salt og pepper. Serveres ved siden av.

Del med andre

Relatert

innhold

Meld deg på vårt

nyhetsbrev