Oppskrift

LAMMEBOG MED STEINSOPP-BYGGRISOTTO

LAMMEBOG MED STEINSOPP-BYGGRISOTTO

lammebog-med-byggotto720x400Den mest vanlige måten å lage lam på for nordmenn er nok helstekt lammelår og lammestek. Har du muligheten kan du velge å kjøpe hele lam, som parteres og fryses i fine deler. Vårt favorittstykke er bogen, som ofte ellers brukes til fårikål. Denne er helt nydelig, om den bare får kost seg lenge nok i ovnen.
Beregn 1 lammebog til 2-3 personer, litt avhengig av størrelsen og om du skal ha forrett og dessert. Sett ovnen på 350 grader. Legg en lammebog i en langpanne, og stikk hvitløk inn rundt omkring. Salte og pepre, og hell over god olivenolje. Legg store kvaster av rosmarin oppå og under, og pakk det hele godt inn i aluminiumsfolie. Sett langpannen inn i ovnen, og skru ned til 150 grader. La stå i 3-4 timer. Imens kan du ta en skitur med kvikklunsj og appelsin. Før du går ut, kan du også legge evnt tørket sopp i varmt vann.
 Byggotto:
  • 50 gram Gullbygg middagsbygg per person
  • 2 dl tørr hvitvin eller eplejuice
  • Vann eller kyllingkraft (ca 2 dl kokende vann/kraft) per person
  • ½ finhakket løk
  • 1-2 ss meierismør
  • 1 liten kopp revet parmensan
  • Sopp etter ønske
35 min før du spiser, fres litt DUGA middagsbygg i litt olje sammen med løken, i en kjele på svak varme. Rør et par minutter. Hell over hvitvin/eplejuice, og la koke inn. Ha oppi den tørkede soppen (som nå er bløt) og soppkraften. Spe med varmt vann/ kyllingkraft, mens du rører hele tiden. Det skal koke godt, mens du rører. Spe til byggkornene er passe i konsistensen (ca 20-25 min, sjekk konsistens underveis), og den skal være litt flytende, men ikke suppe. Hiv oppi smøret og parmensanen, og la den hvile uten varme men under lokk i 5 min. Frosne erter eller lettdampede asparges er også godt oppi. Server med lammebogen. Nam! NB: Fersk sopp, bør stekes for seg selv, og blandes i mot slutten. Enkelt å lage, også til mange gjester. Flere tips: Slik lager du LAMMEFILET MED BYGGRATATOUILLE. Les mer >>> Dette gjør du med restene av påskelammet. Les mer >>> MIDDAGSBYGG og andre produkter i Coop GULLBYGG-serien, basert på DUGA byggkorn, får du kjøpt i alle landets Coop-butikker.
Gullbygg, duga, middagsbygg, betaglukan, kolestrol, kostfiber

Duga Gullbygg-produkter selges i Coop-butikker over hele landet.

Del med andre

Relatert

innhold

Meld deg på vårt

nyhetsbrev