Oppskrift

LAM MED BYGG OG BLOMKÅLPURÉ

Lammecarrè er en av de aller edleste stykkene av lam. Servert med en deilig blomkålpurè blir dette en vellykket rett på gjestebordet.

LAM MED BYGG OG BLOMKÅLPURÉ

Urteskorpen på lammekjøttet gjør samspillet med kjøttet komplett - så legg noen pinner i kors for å få tak i friske urter til denne.

PORSJONER

Ingredienser:

2 stk lammecarré à ca 350 gram

1 ts salt

0.5 ts pepper

4 båter hvitløk

2 ss margarin til steking

Urteskorpe:

200 gram daggammelt brød

2 båter hvitløk

2 kvister frisk rosmarin

1 bunt bladpersille

30 gram pinjekjerner

10 gram revet parmesan

50 gram smør

Blomkålpuré:

1 stk blomkål

1 ss smør

0.5 dl fløte

1 ts salt

0.5 ts malt hvit pepper

0.5 ss smør til steking

1 ts olivenolje

Kokt byggkorn:

200 g GULLBYGG middagsbygg

duga-produkter

Slik gjør du:

1La kjøttet ligge i romtemperatur i en halv time før tilberedning.

2Forvarm stekeovnen til 125 °C.

3Ha alle ingrediensene til urteskorpe i en hurtighakker og kjør til alt er godt blandet. Legg blandingen mellom to lag plastfolie og trykk blandingen flat med hendene.

4Legg urteskorpen i kjøleskap (med plastfolie på) til den har stivnet. Dette tar ca. 5 minutter.

5Krydre kjøttet med salt og pepper og brun det i stekepanne med margarin på sterk varme. Legg kjøttet over i en ildfast form.

6Ta urteskorpen ut av kjøleskapet, legg den på en skjærefjøl og fjern folie. Skjær til to rektangulære biter som passer på lammecarrèenes kjøttside og legg dem på.

7Sett formen inn i ovnen. Bruk et steketermometer og stek til ønsket kjernetemperatur. Kjøttet er medium stekt ved 65-70 °C og gjennomstekt ved 76 °C.

8Fjern bladene på blomkålen og del den i buketter. Bruk rotfestet også.

9Legg blomkålen i en kjele og hell på vann så det dekker. Kok blomkålen veldig mør.

10Hell av kokevannet, ta ut et par stilker til steking og la resten av blomkålen dampe seg tørr i et par minutter. Kjør blomkål med stavmikser eller hurtigmikser til helt glatt og kremet purè.

11Rør inn smør og fløte og smak til med salt og pepper. Stek de små blomkålbukettene kjapt i varm panne med smør. Ha purèen i en serveringsbolle, dryss over stekt blomkål og drinkle litt olivenolje over purèen rett før servering.

12Server lammecarrè med blomkålpurè og GULLBYGG middagsbygg.

Del med andre

Relatert

innhold

Meld deg på vårt

nyhetsbrev