Oppskrift
LAM MED BYGG OG BLOMKÅLPURÉ
LAM MED BYGG OG BLOMKÅLPURÉ
Urteskorpen på lammekjøttet gjør samspillet med kjøttet komplett - så legg noen pinner i kors for å få tak i friske urter til denne.
Ingredienser:
2 stk lammecarré à ca 350 gram
1 ts salt
0.5 ts pepper
4 båter hvitløk
2 ss margarin til steking
Urteskorpe:
200 gram daggammelt brød
2 båter hvitløk
2 kvister frisk rosmarin
1 bunt bladpersille
30 gram pinjekjerner
10 gram revet parmesan
50 gram smør
Blomkålpuré:
1 stk blomkål
1 ss smør
0.5 dl fløte
1 ts salt
0.5 ts malt hvit pepper
0.5 ss smør til steking
1 ts olivenolje
Kokt byggkorn:
200 g GULLBYGG middagsbygg


Slik gjør du:
1La kjøttet ligge i romtemperatur i en halv time før tilberedning.
2Forvarm stekeovnen til 125 °C.
3Ha alle ingrediensene til urteskorpe i en hurtighakker og kjør til alt er godt blandet. Legg blandingen mellom to lag plastfolie og trykk blandingen flat med hendene.
4Legg urteskorpen i kjøleskap (med plastfolie på) til den har stivnet. Dette tar ca. 5 minutter.
5Krydre kjøttet med salt og pepper og brun det i stekepanne med margarin på sterk varme. Legg kjøttet over i en ildfast form.
6Ta urteskorpen ut av kjøleskapet, legg den på en skjærefjøl og fjern folie. Skjær til to rektangulære biter som passer på lammecarrèenes kjøttside og legg dem på.
7Sett formen inn i ovnen. Bruk et steketermometer og stek til ønsket kjernetemperatur. Kjøttet er medium stekt ved 65-70 °C og gjennomstekt ved 76 °C.
8Fjern bladene på blomkålen og del den i buketter. Bruk rotfestet også.
9Legg blomkålen i en kjele og hell på vann så det dekker. Kok blomkålen veldig mør.
10Hell av kokevannet, ta ut et par stilker til steking og la resten av blomkålen dampe seg tørr i et par minutter. Kjør blomkål med stavmikser eller hurtigmikser til helt glatt og kremet purè.
11Rør inn smør og fløte og smak til med salt og pepper. Stek de små blomkålbukettene kjapt i varm panne med smør. Ha purèen i en serveringsbolle, dryss over stekt blomkål og drinkle litt olivenolje over purèen rett før servering.
12Server lammecarrè med blomkålpurè og GULLBYGG middagsbygg.