Oppskrift
LAKSETARTAR PÅ GULLBYGG PITABRØD
LAKSETARTAR PÅ GULLBYGG PITABRØD
Laksetartar-oppskriften fant vi inspirasjon til på Trines matblogg.
Ingredienser:
0,5 DUGA GULLBYGG pitabrød per person
litt olivenolje
finrevet fersk parmensan
Laksetartar:
450 g lakseloin, i små terninger (ca. 1/2 x 1/2 cm)
1 liten rødløk, finhakket
20 g små kapers, grovt hakket
1.5 ss gressløk, finsnittet
2 ts finrevet parmesan
0.5 ss Dijonsennep
1 ss god olivenolje
2 ss crème fraíche


Slik gjør du:
1Del pitabrødet i to på tvers, drissle litt god olivenolje på kuttflaten, og ta på salt, pepper og den revede parmensanen.
2Stek i ovn med kuttesiden opp, til helt sprø. Ovnen kan stå på 125 grader varmluft.
3Kjenn underveis at de blir sprø som kjeks. De kan godt stå i en time eller mer. Dette er supert å gjøre kvelden før, så er de klare.
4Tartar: Skjær salmalaks i små terninger, og bland med de andre ingrediensene.
5Smak til med salt og pepper (denne kan fint lages istand dagen før, bare sett den kaldt og i en tett boks).
6Anrett laksetartaren på toppen av kjeksen, og pynt med gressløk.