Oppskrift
Laks i soyasaus med brokkolisalat og byggryn
Laks i soyasaus med brokkolisalat og byggryn
Ingredienser:
800 g laks
0.5 lime
Soyasaus:
4 ss soyasaus
1 ts revet ingefær
1 ts revet hvitløk
2 ts finhakket chili uten frø
1 ss ristede sesamfrø
2 ss flytende honning
0.25 saften av lime
Brokkolisalat:
1 brokkoli i små buketter
1 rødløk i båter
2 vårløk i grove skiver
100 g spinat
0.25 lime
200 g Gullbygg middagsbygg


Slik gjør du:
1Kok byggen etter anvisning på pakken. Tilsettes direkte i kokende lettsaltet vann, og kokes i 18 minutter.
2Del laksen i 4 porsjonstørrelser. Press over lime. La stå noen minutter.
3Del grønnsaker og bland ingrediensene til soyasausen.
4Stek laksen 1-2 minutter på hver side (avhengig av tykkelse). Hell over soyasaus og vend sykkene i denne. Trekk til side.
5Stek løk blank i rapsolje. Tilsett vårløk. La steke i 30 sekunder.
6Tilsett brokkoli og en skje vann. Stek i 1 minutt.
7Tilsett spinat og vend til den faller sammen.
8Smak til med salt, pepper og limesaft.