Oppskrift

PLOMMEKOMPOTT

Her kommer en klassiker frem fra glemselen; fruktkompott med fløte til dessert. Vi har valgt oss ut sesongens deilige plommer!

PLOMMEKOMPOTT

Superenkelt og supergodt. Du trenger frukt, vann og sukker og kanskje litt jevning.

Smakssett slik du selv ønsker. Vi gjorde som Maj-Britt og brukte kanel og vanilje, dessuten tilsatte vi 2 dl GULLBYGG MIDDAGSBYGG (målt før koking). Dette gir en deilig tyggemotstand på desserten. Alle i testpanelet likte kombinasjonen bygg i kompott!
Server gjerne kompotten slik danskene ville gjort: Med en skvett fløte.
Du kan godt bruke annen frukt enn plommer, selvfølgelig. Hva med epler eller pærer? Eller gode bær?
Vi har hentet inspirasjon til denne retten av Maj-Britt Aagaard på spiselandslaget.no.

PORSJONER

Ingredienser:

500 g plommer, stenene fjernet og frukten delt i båter. Gjør ikke noe om de er stygge. De skal kokes ihjel uansett.

4.5 dl vann

1.75 dl sukker

1 sitron, saften

0.25 ts kanel (bruk gjerne en kanelstang hvis du har…)

0.5 ts vaniljesukker (eller 1 vaniljestang…)

1.5 ts maizena blandet ut i litt vann

2 dl GULLBYGG Middagsbygg

duga-produkter

Slik gjør du:

1Først må middagsbygget settes til å koke, da dette trenger litt tid.

2Fyll en kjele med opptil 1,5 liter vann og tilsett 2 dl GULLBYGG Middagsbygg da vannet har kokt opp.

3La putre i ca 18-20 minutter.

4Ha vann og sukker i en gryte. Kok opp til sukkeret er helt oppløst og du har en fin sukkerlake.

5Ha oppi plommene, vanilje, kanel og sitronsaft. Laken skal bare akkurat dekke frukten.

6La det putre på svak varme til frukten er mør.

7Det ferdig kokte middagsbygget kan nå tilsettes kompotten. Rør sammen.

8Hvis du synes kompotten er for tynn, kan du så jevne med maizena. Ta litt og litt av gangen, så du ikke ender opp med uheldig rosa og seig masse.

Del med andre

Relatert

innhold

Meld deg på vårt

nyhetsbrev