Middagsbygg er perfekt for deg som ønsker et sunnere alternativ til middagen. Bygg smaker godt ved siden av kjøtt og fisk eller i salat og suppe.
Bygg er en fantastisk erstatning for pasta og ris. God og mild smak og deilig tyggemotstand gjør bygg til en naturlig del av et godt måltid. I tillegg får du med de unike næringsstoffene fra bygg, og viktig fiber som er med på å holde deg mett lenger. Sliter du med høyt kolesterol, vil en porsjon av dette ha positiv effekt på sikt. En porsjon inneholder hele 3,7 gram betaglukan! Anbefalt daglig inntak for reduksjon av kolesterol er 3 gram. Som de andre produktene i serien, er også dette rikt på kostfiber, vitaminer, mineraler og antioksidanter. Du vil derfor øke metthetsfølelsen og holde deg god og mett lenge etter et måltid.Kanskje du trenger et lite middagstips i dag? Her er en smakfull rett med Gullbygg Middagsbygg:
Byggotto med gulrot og grønnkål
4 porsjoner
- 200 g middagsbygg
- 30 g sellerirot, i små biter
- 1 gulrot, i biter
- 1 dl eplejuice
- 8 dl kraft
- 2 sjalottløk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 gode never finstrimlet grønnkål, ev spinat.
- 4 ss olivenolje
- 40 g parmesan
- persille, finhakket
- sitron
Del opp grønnsakene. Kok opp buljong og hold den varm. Skyll bygg-grynene. Rist dem lett i en tørr panne, uten at de tar farge. Tilsett olivenolje, sjalottløk, hvitløk, sellerirot og gulrot. Surr til løken er blank. Tilsett mer olje om nødvendig. Tilsett eplejuice. Når juicen er absorbert, tilsettes en øse varm buljong. La denne trekke inn. Gjenta til byggen er al dente, ca 30 minutter. Tilsett grønnkål ved siste øse med buljong. Når byggottoen har en fastere konsistens, tilsettes parmesan og litt ekstra olivenolje. Smak til med sitron, persille og nykvernet pepper.
Gulrot og grønnkål kan byttes ut med dine favorittgrønnsaker. Prøv også bønner & fenikkel eller kantarell & pinjekjerner.Velbekomme!
Flere oppskrifter finner du her HER