Oppskrift

HJEMMELAGDE KNEKKEBRØD MED BYGG

Knekkebrød er populært! Har du prøvd å lage ditt eget? Her får du en oppskrift på et saftig og knasende sprøtt knekkebrød med bygg.

HJEMMELAGDE KNEKKEBRØD MED BYGG

Oppskriften er for antall stekebrett.

PORSJONER

Ingredienser:

3 dl Gullbygg lettkokte bygg- og havregryn

1 dl havregryn

3 dl sammalt rug

1 dl linfrø, knuste

1.5 dl sesamfrø

1 dl gresskarkjerner

1 dl valnøtter

1 ts salt

7 dl vann

duga-produkter

Slik gjør du:

1Kok opp vann og tilsett bygg- og havregryn i det kokende vannet. Kok i 2 minutter. Avkjøl.

2Finhakk eller knus valnøtter og gresskarkjerner hver for seg i en morter. Bland det tørre, tilsett deretter vann. Bland inn bygg- og havregrynen.

3Fordel på 3 stekebrett kledt med bakepapir. Prøv å lage det så tynt som mulig. Stek i 20 minutter på 160 grader varmluft.

4Ta ut og del i ruter med et pizzahjul. Stek videre i 60 minutter. Flytt på stekebrettene i ovnen, slik at alle får stå øverst.

5Åpne døren til komfyren på gløtt, og la knekkebrødene ettersteke på ettervarmen dersom de ikke virker sprø nok.

Del med andre

Relatert

innhold

Meld deg på vårt

nyhetsbrev