Oppskrift
GRYTEBRØD TIL FROKOSTEN
GRYTEBRØD TIL FROKOSTEN
Grytebrød er en enkel måte å lage brød på. I tillegg blir brødet utrolig saftig og alle næringsstoffer bevares.
Ingredienser:
300 g hvetemel
100 g sammalt bygg
100 g Gullbygg lettkokte bygg- og havregryn
1 ts salt
0.25 ts tørrgjær
4 dl vann


Slik gjør du:
1Alle ingredienser, bortsett fra bygg, røres sammen
2La stå i 12 timer på benken eller lenger i kjøleskap
3Om det står i kjøleskap kan den oppbevares i flere dager
4La stå i romtemperatur 2 timer før steking
5Bygg tilsettes like før steking, a man på denne måten ivaretar helsegevinsten av kortfibret betaglukan på best mulig måte. Tilsettes det for tidlig, vil mye av det sunne fibret bli redusert
6Kok bygg- og havregryn etter anvisning på pakken.
7Avkjøl til romtemperatur
8Sett stekeovnen på 250 grader med jerngryten i ovnen
9Bland i havre- og byggryn
10Hell over i oppvarmet og smurt (etter oppvarming) jerngryte med lokk
11Stekes på 250 med lokk i ca 1 time
12Deretter uten lokk i 15/20 min
13