Oppskrift

GRYTEBRØD TIL ADVENTSTIDEN

Bygg- og havrebrød i jerngryte

GRYTEBRØD TIL ADVENTSTIDEN

Grytebrød er en enkel måte å lage brød på. I tillegg blir brødet utrolig saftig og alle næringsstoffer bevares.

PORSJONER

Ingredienser:

300 g hvetemel

100 g sammalt bygg

100 g Gullbygg lettkokte bygg- og havregryn

1 ts salt

0.25 ts tørrgjær

4 dl vann

duga-produkter

Slik gjør du:

1Alle ingredienser, bortsett fra bygg, røres sammen

2La stå i 12 timer på benken eller lenger i kjøleskap

3Om det står i kjøleskap kan den oppbevares i flere dager

4La stå i romtemperatur 2 timer før steking

5Bygg tilsettes like før steking, a man på denne måten ivaretar helsegevinsten av kortfibret betaglukan på best mulig måte. Tilsettes det for tidlig, vil mye av det sunne fibret bli redusert

6Kok bygg- og havregryn etter anvisning på pakken.

7Avkjøl til romtemperatur

8Sett stekeovnen på 250 grader med jerngryten i ovnen

9Bland i havre- og byggryn

10Hell over i oppvarmet og smurt (etter oppvarming) jerngryte med lokk

11Stekes på 250 med lokk i ca 1 time

12Deretter uten lokk i 15/20 min

13

Del med andre

Relatert

innhold

Meld deg på vårt

nyhetsbrev