Oppskrift

Hjemmebakt brød

Sprøtt og saftig byggbrød med helkorn

Hjemmebakt brød

Ingenting kan måle seg i nærheten av litt hjemmebakst! Dette brødet blir skikkelig saftig og har masse tyggemotstand.

PORSJONER

Ingredienser:

6 dl kaldt vann

3 g (et lite hjørne) fersk gjær

3 g salt

400 g siktet hvetemel

100 g sammalt hvete

100 g Gullbygg lettkokte bygg- og havregryn

100 g Gullbygg middagsbygg

duga-produkter

Slik gjør du:

1Alle ingredienser, bortsett fra bygg, røres sammen

2La stå i 12 timer på benken eller lenger i kjøleskap.

3La stå i romtemperatur 2 timer før steking.

4Bygg tilsettes like før steking, da man på denne måten ivaretar helsegevinsten av kortfibret betaglukan på best mulig måte. Tilsettes det for tidlig, vil mye av det sunne fibret bli redusert.

5Kok bygg- og havregryn og middagsbygg etter anvisning på pakken.

6Avkjøl til romtemperatur

7Sett stekeovnen på 250 grader med jerngryten.

8Bland i den avkjølte byggen i deigen.

9Hell over i oppvarmet og smurt (etter oppvarming) jerngryte med lokk, eller brødform kledt med bakepapir.

10Bruker du jerngryte stekes brødet på 250 grader med lokk i ca 45 minutter. Deretter uten lokk i 15/20 min.

11Bruker du brødform, steker du brødet på 220 grader i ca 70 minutter.

12Sjekk brødet underveis for å se om det er ferdig. Dette er avhengig av ovnen din.

Del med andre

Relatert

innhold

Meld deg på vårt

nyhetsbrev