Oppskrift

GRYTEBRØD MED BYGG

Grytebrød er en enkel måte å lage brød på.

GRYTEBRØD MED BYGG

Grytebrød med Duga bygg er et saftig og sunt eltefritt brød.
Det har sprø og god skorpe fordi det er stekt i jerngryte med lokk.
I tillegg blir brødet utrolig saftig og næringsstoffene bevares godt.

PORSJONER

Ingredienser:

6 dl kaldt vann

1 lite hjørne av fersk gjær

1 salt

400 g siktet hvetemel

100 g sammalt hvete

100 g Duga byggryn flak

100 g Duga byggryn hele

duga-produkter

Slik gjør du:

1Alle ingredienser, bortsett fra bygg, røres sammen

2La stå i 12 timer på benken eller lenger i kjøleskap

3Om det står i kjøleskap kan den oppbevares i flere dager

4La stå i romtemperatur 2 timer før steking

5Kok byggrynene, både flak og hele, etter anvisning på pakken.

6Avkjøl kornblandingen til romtemperatur og bland i deigen.

7Hell over i oppvarmet og smurt jerngryte med lokk.

8Stekes på 250 med lokk i ca. 45 min.

9Deretter uten lokk i 15-20 min.

10Avkjøl helst brødet på rist.

Del med andre
Oppskriften gir 1 brød. Duga byggryn Flak og Duga byggryn Hele, finner du i vår nettbutikk: https://butikk.duga.no/collections/all Hyggelig bakst og velbekomme!
Del med andre

Relatert

innhold

Meld deg på vårt

nyhetsbrev