Oppskrift
GRYTEBRØD MED BYGG
GRYTEBRØD MED BYGG
Grytebrød med Duga bygg er et saftig og sunt eltefritt brød.
Det har sprø og god skorpe fordi det er stekt i jerngryte med lokk.
I tillegg blir brødet utrolig saftig og næringsstoffene bevares godt.
Ingredienser:
6 dl kaldt vann
1 lite hjørne av fersk gjær
1 salt
400 g siktet hvetemel
100 g sammalt hvete
100 g Duga byggryn flak
100 g Duga byggryn hele


Slik gjør du:
1Alle ingredienser, bortsett fra bygg, røres sammen
2La stå i 12 timer på benken eller lenger i kjøleskap
3Om det står i kjøleskap kan den oppbevares i flere dager
4La stå i romtemperatur 2 timer før steking
5Kok byggrynene, både flak og hele, etter anvisning på pakken.
6Avkjøl kornblandingen til romtemperatur og bland i deigen.
7Hell over i oppvarmet og smurt jerngryte med lokk.
8Stekes på 250 med lokk i ca. 45 min.
9Deretter uten lokk i 15-20 min.
10Avkjøl helst brødet på rist.