Oppskrift
GROVE KNEKKEBRØD MED BYGG
GROVE KNEKKEBRØD MED BYGG
Disse er like gode til kaffen som til frokost og nistepakken. Oppskriften er for antall brett.
Ingredienser:
4 dl sammalt hvete, grovt
4 dl GULLBYGG bygg- og havregryn
2 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
2 dl sesamfrø
7 dl vann
1 klype salt


Slik gjør du:
1Rør sammen alle ingrediensene i en bolle og smør utover 3 brett med bakepapir. Vil du ha litt tykkere knekkebrød, kan du bruker du to brett. Deigen skal være løs og klissete!
2Stek knekkebrødene i varmluftsovn på 160 °C i 25 minutter.
3Ta brettene ut og skjær knekkebrødene i biter.
4Sett brettene inn i ovnen igjen og senk temperaturen til 150 °C.
5Stek videre i 45-50 minutter, eller til knekkebrødene har fått en fin gyllen farge. Avkjøles på rist.
6Har du ikke varmluft vanlig stekeovn stekes ett brett av gangen ved 180 °C, og så settes temperaturen ned til 170 °C .
7Topp knekkebrødene med ditt favorittpålegg. Liker du brunost? Disse smaker spesielt godt med nettopp brunost på, i selskap med en god kopp kaffe eller te.