Oppskrift

GROVE KNEKKEBRØD MED BYGG

Sprø og tynne knekkebrød med bygg.

GROVE KNEKKEBRØD MED BYGG

Disse er like gode til kaffen som til frokost og nistepakken. Oppskriften er for antall brett.

PORSJONER

Ingredienser:

4 dl sammalt hvete, grovt

4 dl GULLBYGG bygg- og havregryn

2 dl solsikkekjerner

1 dl linfrø

2 dl sesamfrø

7 dl vann

1 klype salt

duga-produkter

Slik gjør du:

1Rør sammen alle ingrediensene i en bolle og smør utover 3 brett med bakepapir. Vil du ha litt tykkere knekkebrød, kan du bruker du to brett. Deigen skal være løs og klissete!

2Stek knekkebrødene i varmluftsovn på 160 °C i 25 minutter.

3Ta brettene ut og skjær knekkebrødene i biter.

4Sett brettene inn i ovnen igjen og senk temperaturen til 150 °C.

5Stek videre i 45-50 minutter, eller til knekkebrødene har fått en fin gyllen farge. Avkjøles på rist.

6Har du ikke varmluft vanlig stekeovn stekes ett brett av gangen ved 180 °C, og så settes temperaturen ned til 170 °C .


7Topp knekkebrødene med ditt favorittpålegg. Liker du brunost? Disse smaker spesielt godt med nettopp brunost på, i selskap med en god kopp kaffe eller te.

Del med andre

Relatert

innhold

Meld deg på vårt

nyhetsbrev