Oppskrift
GROVE HYTTERUNDSTYKKER
GROVE HYTTERUNDSTYKKER
Disse rundstykkene lages kvelden før, holder seg lenge saftige og gir små og store energi til å gå ut på tur.
Ingredienser:
1 pakke gjær
5 dl kaldt vann
250 g cottage cheese
0.5 dl knuste linfrø
0.5 dl solsikkeolje
1 ts honning
1 ts salt
3 dl lettkokte bygg og havregryn á 120g
10 dl hvetemel ( 10dl =600g)
blandede frø til pynt


Slik gjør du:
1Rør gjæren ut i det kalde vannet og ha i resten av ingrediensene.
2Elt deigen kraftig ca. 10 min for hånd, eller 5 min i kjøkkenmaskin, og la den løse deigen hvile under film plast i 40 min.
3Vend deigen ut på et mel strødd bord. Fold deigen sammen 2-3 ganger, ikke elt. Del deigen i 12 like store stykker og legg på en plate med bakepapir. Dekk med film og settes i kjøleskapet natten over. (Ca. 8 timer)
4Sett ovnen på 250 °C og ta platen ut av kjøleskapet. La den stå i romtemperatur til ovnen er varm. Pensle rundstykkene med vann og dryss på frø.
5Sett platen midt i ovnen og senk temperaturen til 225 °C. Stek rundstykkene i ca. 15 min til de lyder hule når du banker på undersiden av dem.