Oppskrift

GROVE HYTTERUNDSTYKKER

På hytta er det langt til butikken, veldig langt faktisk. Så om vi ønsker fersk bakverk til frokost er det raskest å bake selv.

GROVE HYTTERUNDSTYKKER

Disse rundstykkene lages kvelden før, holder seg lenge saftige og gir små og store energi til å gå ut på tur.

PORSJONER

Ingredienser:

1 pakke gjær

5 dl kaldt vann

250 g cottage cheese

0.5 dl knuste linfrø

0.5 dl solsikkeolje

1 ts honning

1 ts salt

3 dl lettkokte bygg og havregryn á 120g

10 dl hvetemel ( 10dl =600g)

blandede frø til pynt

duga-produkter

Slik gjør du:

1Rør gjæren ut i det kalde vannet og ha i resten av ingrediensene.

2Elt deigen kraftig ca. 10 min for hånd, eller 5 min i kjøkkenmaskin, og la den løse deigen hvile under film plast i 40 min.

3Vend deigen ut på et mel strødd bord. Fold deigen sammen 2-3 ganger, ikke elt. Del deigen i 12 like store stykker og legg på en plate med bakepapir. Dekk med film og settes i kjøleskapet natten over. (Ca. 8 timer)

4Sett ovnen på 250 °C og ta platen ut av kjøleskapet. La den stå i romtemperatur til ovnen er varm. Pensle rundstykkene med vann og dryss på frø.

5Sett platen midt i ovnen og senk temperaturen til 225 °C. Stek rundstykkene i ca. 15 min til de lyder hule når du banker på undersiden av dem.

Del med andre

Relatert

innhold

Meld deg på vårt

nyhetsbrev