Oppskrift

Grov byggpai m/sjampignon

I dag gir vi deg en god oppskrift på pai med sopp

Grov byggpai m/sjampignon

PORSJONER

Ingredienser:

2 dl hvetemel

1.5 dl lettkokte bygg og havregryn

50 g smeltet smør

1.5 dl lett Creme fraiche

0.5 ts salt

2 ss vann

Paifyll:

1 rød løk i skiver

150 g sjampinjong

smør til steking

100 g strimlet skinke

100 g revet ost

6 egg

2 dl fløte

salt og pepper

Slik gjør du:

1Kjør alle ingrediensene til bunnen godt sammen i en food processor. Sett deigen kaldt i 30 minutter.

2Trykk deigen ut i smurt ildfast form. Prikke deigen med en gaffel og forstek i 20 minutter på 1800C midt i ovnen.

3Kutt sjampinjong i skiver og stek i pannen i smør. Ha sjampinjong, ost og skinke oppi paien.

4Visp sammen egg, fløte, salt og pepper og hell over paien. Legg løkringene over til slutt og stek på 1800C i ca. 40 minutter.

5Server med en grønn salat ved siden av.

Del med andre
Del med andre

Relatert

innhold

Meld deg på vårt

nyhetsbrev