Oppskrift
Grov byggpai m/sjampignon
I dag gir vi deg en god oppskrift på pai med sopp
Grov byggpai m/sjampignon
PORSJONER
Ingredienser:
2 dl hvetemel
1.5 dl lettkokte bygg og havregryn
50 g smeltet smør
1.5 dl lett Creme fraiche
0.5 ts salt
2 ss vann
Paifyll:
1 rød løk i skiver
150 g sjampinjong
smør til steking
100 g strimlet skinke
100 g revet ost
6 egg
2 dl fløte
salt og pepper

Slik gjør du:
1Kjør alle ingrediensene til bunnen godt sammen i en food processor. Sett deigen kaldt i 30 minutter.
2Trykk deigen ut i smurt ildfast form. Prikke deigen med en gaffel og forstek i 20 minutter på 1800C midt i ovnen.
3Kutt sjampinjong i skiver og stek i pannen i smør. Ha sjampinjong, ost og skinke oppi paien.
4Visp sammen egg, fløte, salt og pepper og hell over paien. Legg løkringene over til slutt og stek på 1800C i ca. 40 minutter.
5Server med en grønn salat ved siden av.