Oppskrift

GRILLSALAT MED BYGG

Byggsalat fortjener selskap med noe godt fra grillen!

GRILLSALAT MED BYGG

Denne salaten er fin som tilbehør, men gjør seg like godt alene på tallerkenen. Salaten er alle tiders i lunsjboksen, sunn og mettende. Den passer til det meste, deriblant alle typer grillmat, i dag er grillet laks på menyen.

Laks er kanskje den vanligste fisken på grillen, men det betyr ikke at den behøver å være kjedelig. Eksperimenter med krydder og spennende smakskombinasjoner – laks tåler ganske mye ”juling”, både i mengde krydder og tid på grillen. Du kan altså tilsette mye smak uten at laksen mister identiteten, og resultatet blir utrolig saftig.

PORSJONER

Ingredienser:

Byggsalat med pesto

50 g GULLBYGG middagsbygg pr. porsjon

2 ss grønn pesto

Blandet salat, bruk din favoritt

Agurk

Tomat

Avocado (valgfritt)

Parmesan

Svart pepper

Olivenolje

-

Marinade til grillet krydderlaks

2 ts olivenolje

2 ts akasiehonning

1 Dijonsennep

1 ts presset sitronsaft

2 laksefilet (ca 200 g), gjerne med skinn

2 ss ditt favoritt-fiskekrydder (lag det gjerne selv, se tips

Olivenolje til smøring

duga-produkter

Slik gjør du:

1Byggsalat med pesto

2Kok opp vann i en kjele og kok GULLBYGG middagsbygg i ca 18-20 minutter.

3Hell av resterende vann, la det avkjøles litt og rør så inn pesto i bygget.

4Kutt opp grønnsaker, vend inn pestobygg, sprinkle olivenolje over og avslutt med litt revet parmesan på toppen.

5Det smaker også godt med et lite dryss nykvernet pepper på denne salaten.

6Grillet krydderlaks

7Bland ingrediensene til marinaden i en skål og rør om til alt er godt blandet.

8Tørk fiskefileten godt med papir, og legg på en tallerken med skinnsiden opp. Pensle skinnet godt med olivenolje. Snu fileten og pensle toppen og sidene med marinaden. Dryss de marinerte sidene godt med krydderblandingen.

9Pensle grillristen med olivenolje og legg laksefiletene på den delen av grillen som ikke har direkte varme under. Legg lokk på grillen.

10Sjekk underveis at fisken ikke svir seg fast: Løft litt fra langsiden av fileten og lirk forsiktig til du kjenner at hele fiskestykket er løst. Det er ikke nødvendig å snu fisken. Fisken er grillet ferdig i løpet av 20-25 minutter.

11Tips: Lag ditt eget fiskekrydder Bland sammen maldonsalt, grovkvernet pepper, hele sennepsfrø, hvitløk, revet sitronskall, dill (tørket eller frisk) og litt knuste chiliflak.

12Med eller uten skinn: Velg gjerne fiskefilet med skinn. Skinnet hjelper å holde fileten «samlet». Uten skinn funker også, men er litt mer utsatt for å dele seg.

13Indirekte varme: Fisk generelt trives best over indirekte varme. Med andre ord trenger du et område på grillen som ikke har heite grillkull, eller at ikke alle blussene er tent på gassgrillen. Fisken får mer enn nok varme uansett. Varmt, men ikke for varmt: Forsøk å holde temperaturen på 150 grader celsius.

14Smøring: Smør både fisk og grillrist med olivenolje for å forhindre at fisken svir seg fast.

Del med andre

Relatert

innhold

Meld deg på vårt

nyhetsbrev