Oppskrift
GRANOLA MED NAKENBYGG
Granola med din egen snert!
GRANOLA MED NAKENBYGG
Supergod granola med knasende flak av nakenbygg fra Duga.
PORSJONER
Ingredienser:
3 kopper Duga byggryn FLAK
1 kopp frø (bland f.eks. linfrø, solsikkefrø, gresskarkjerner
0.25 kopp rapsolje
0.25 kopp brunt sukker
0.25 kopp flytende honning
0.25 ts kanel
0.25 ts salt
1 ts vaniljesukker
2 kopper valgri ingrediens (nøtter/tørket frukt) - blandes etter steking


Slik gjør du:
1Sett ovnen på 170 grader, og legg bakepapir på en stor stekeplate.
2Ha byggflakene i en stor bakebolle og sett den til side.
3Bland de øvrige ingrediensene i en liten bolle og visp det til en smidig masse. Hell blandingen over byggflakene og bland det godt.
4Fordel blandingen utover det bakepapirkledte brettet og stek det i 18 minutter. Rør litt i blandingen hvert 5 minutt.
5Kjøl deretter blandingen på rist. VENT 5 minutter før du rører i blandingen når du har tatt den ut av ovnen, ellers vil den klumpe seg.
6Når blandingen er helt avkjølt heller du blandingen over i en stor bakebolle.
7Til slutt har du i 2 kopper av noe DU har lyst på i granolaen din.
8Oppbevares i en tett beholder (boks eller glass anbefales).