Oppskrift
FISKESALSA MED SMAK AV THAILAND
Denne er frisk i smaken, og en god forrett, eller som en lett kald hovedrett om sommeren.
FISKESALSA MED SMAK AV THAILAND
PORSJONER
Ingredienser:
2 stk DUGA pitabrød
200 g fersk laks av god kvalitet, i terninger (ca 0,5 x 0,5 cm) Kan fint bruke kveite også.
2 ss finhakket gressløk
salt og pepper
0.25 liten moden mango (I like store terninger som fisken)
1 moden avokado (i terninger)
3.5 cm rød chili, finhakket
1.5 vårløk, finsnittet
1 ss god olivenolje
2 ss korianderblader, finhakket
2.5 ts sitronsaft eller lime
smak til med godt havsalt, nykvernet pepper
noen dråper god balsamicoeddik (gjerne hvit)


Slik gjør du:
1Pitabrødene deles og pensle med litt olivenolje, og dryss på litt salt og pepper. Stekes i stekeovn på varmluft i 125 grader i ca 1 time, til de er som kjeks.
2Alt blandes forsiktig, og salsaen spises med pitabrødet ved siden av, eller legges på toppen.