Fakta

Fakta om bygg

Fakta om bygg

Bygg har vært dyrket i mer enn 10 000 år. Helt frem til midt på 1800-tallet var byggkorn vår viktigste matkilde.
Byggkorn, modent, duga, betaglukan, gullbygg, helse, korn, Alt bygg som produseres i Norge i dag har agner/skall. Bygg med skall kan ha en karakteristisk smak, og møllerne avskaller normalt byggen for å redusere denne smaken. I denne prosessen utnyttes kun 50-70% av kornet, og samtidig fjernes mye av helsekomponentene. Det finnes mange sorter bygg med ulikt næringsinnhold. I motsetning til andre byggsorter som dyrkes i Norge er Duga bygg en skall-løs type, et såkalt nakenbygg. DUGA nakenbygg mister skallet under tresking, og hele kjernen med alle de gode helsekomponentene kan benyttes til mat. Duga byggkorn representerer den fremste sorten av nakenbygg, som er spesielt rikt på kostfiberet betaglukan, og er i tillegg god på smak. Det er unikt fordi det er spesielt utviklet for menneskekonsum, i motsetning til annet bygg, som normalt er utviklet for bruk som dyrefor.
Del med andre

Relatert

innhold

Meld deg på vårt

nyhetsbrev