Oppskrift

ENKEL KJØTTGRYTE MED BYGG

Sunn og smakfull gryte med bygg og grønnsaker.

ENKEL KJØTTGRYTE MED BYGG

Bruk gjerne viltkjøtt hvis du har, både elg og rådyr smaker fortreffelig i denne retten. Dessuten blir gryta dobbelt så god oppvarmet dagen etter at den er laget, så om du skal ha gjester men ikke vil stå på kjøkkenet hele dagen kan du enkelt lage den dagen før.

Et ekstra pluss er hvor lite oppvask det blir, helt enkelt siden alt skal oppi samme gryte.

PORSJONER

Ingredienser:

500 g biffkjøtt, av storfe eller vilt

2 ss solsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking

2 løk

4 gulrøtter

5 poteter

1 boks hermetiske tomater à 400 g

5 dl vann

5 dl kjøttkraft (ev. vann tilsatt buljong)

1 ts timian

2 ss maisenna

3 ss vann til maisenna

100 g GULLBYGG middagsbygg, kokes

0.5 ts salt

0.5 ts pepper

duga-produkter

Slik gjør du:

1Skjær kjøtt i tynne biter. Stek litt og litt kjøtt om gangen på sterk varme i olje. Ha kjøttet fortløpende over i en stor gryte.

2Skrell og skjær løk i jevnstore biter. Stek den på middels sterk varme i samme panne som kjøttet til den er myk, i 3–5 minutter. Ha løken over i gryta sammen med kjøttet.

3Skrell og kutt gulrot og potet i jevnstore biter. Ha gulrøttene og potetene i gryta sammen med kjøttet.

4Tilsett tomat, vann og kjøttkraft. Kok opp og la det småkoke under lokk i ca. 20 minutter.

5Rør sammen maisenna og kaldt vann. Ha det i gryta for å tykne den.

6Tilsett kokt GULLBYGG middagsbygg og kok videre til gryteretten har tyknet, i 3–5 minutter.

7Smak til med salt og pepper.

8Server gjerne GULLBYGG lettstekte rundstykker eller annet brød med godt smør til.

9Dette er en rett med mye smak. Bruk gjerne litt chilli hvis du vil ha en litt sterkere smak.

Del med andre

Relatert

innhold

Meld deg på vårt

nyhetsbrev