Oppskrift
ELTEFRITT BRØD
ELTEFRITT BRØD
Ikke fullt så grovt som grovbrødet, men grovere enn mange basisbrød. I henhold til Brødskala-kalkulatoren til Opplysningskontoret for brød og korn ender du opp med et halvgrovt brød med denne melblandingen.
La deg inspirere til en brødbakst du garantert vil like, -enkelt å lage og i tillegg er brødet saftig og smaker veldig godt.
Brødet er mildt og saftig, enkelt å lage med en eltefrie metoden, og er et godt hverdagsbrød.
Oppskriften er for antall brød
Ingredienser:
2 dl GULLBYGG bygg-og havregryn
9 dl hvetemel
2 dl rugmel, grovmalt
1 dl solsikkekjerner / linfrø
1 pk tørrgjær
1 klype salt
7 dl vann
1 ss honning


Slik gjør du:
1Bland alt det tørre.
2Honning røres ut i lunkent vann, og blandes i det tørre.
3Rør det lett sammen, om det ikke er helt «jevnt» gjør ingenting. Deigen skal være veldig løs, det kan minne mer om veldig tykk røre og skal ikke eltes.
4Dekk til med plast/lokk, og la heve i ca 30 minutter.
5Dekk bordplaten med mel, og hvelv deigen ut av bollen. Del deigen i to emner, og legg de i hver sin oljesmurte brødform (gjerne silikon).
6Dryss gjerne litt bygg- og havregryn over deigen før etterheving.
7Etterhev i 30 min under et klede. Stekes på 200 grader, midt i ovnen, i ca 20 minutter.
8Hvelv brødet ut av formen og avkjøl det helt på rist.