Nyhet

Duga nakenbygg i ny drakt

Duga nakenbygg i ny drakt

Bytter du ut noe i kostholdet ditt til bygg, får du i deg både superfiber og antioksidanter. Det gjør også veldig godt for immunforsvaret.

Bygg er en stor kilde til antioksidanter, kostfiber, B-vitaminer og mineraler. Det er altså absolutt en grunn for at bygg var det mest brukte kornet i vikingtiden.

Betaglukaner – hva er det?

Kostfibrene i bygg, særlig betaglukan, forebygger hjerte- og karsykdom, regulerer blodsukkeret og insulinresponsen og gir mykere avføring. Dette skyldes langsommere opptak av næringsstoffer som kolesterol og glukose (sukker), og at vann bindes. Betaglukan kan gi en kraftig boost til immunforsvaret.  

Bra for immunforsvaret

Betaglukaner virker lokalt i tarmen. Tarmen er et kjempestort immunsystem full av forsvarsceller, blant annet spiseceller. Spisecellene (makrofagene, på fagspråket) er celler som sluker alt de kommer over av fremmedstoffer og uønskede mikrober. Betaglukaner får de glupske spisecellene til våkne opp fra dvalen. Når betaglukanene kommer i kontakt med spisecellene, blir de flinkere til å spise og enda grådigere. Samtidig optimaliserer betaglukanene andre celler i det medfødte immunforsvaret. Disse immuncellene vandrer inn i kroppen og «trener opp» spesialiserte immunceller. Betaglukaner styrker dermed både det medfødte immunforsvaret og det spesialiserte immunforsvaret.

Senker kolesterolet

Bygg kan dessuten senke totalkolesterolet og nivået av det farlige LDL-kolesterolet. Undersøkelser viser også at bygg også kan stabilisere blodsukkeret, redusere risikoen for kreft, særlig i bryst, prostata og tarm, øke mettheten, bedre tarmfunksjonen og forhindre forstoppelse.  
byggflak,duga,steelcut,kuttet,bygg,nytnorge,spesialitet,nøkkelhull,mettlengergaranti,norsk,bærekraft

Nye forpakninger finner du i hyllene hos Meny. FInner du den ikke, så spør gjerne kjøpmannen din.

Nye forpakninger i butikk

Duga jobber stadig med å gjøre produktene våre bedre og lett forståelig for forbrukeren. Fokuset vårt har vært å gjøre produktene i butikk mer folkelige og tilgjengelige for folk flest. Derfor har vi nå kommet med en ny versjon poser med Duga byggryn FLAK og poser med Duga byggryn DELTE (det er samme produkt som vi tidligere kalte for «steel cut» for de som lurte). Poenget med å vri litt på emballasjen og bytte til gjennomsiktige poser med Duga nakenbygg er at nettopp du skal se hva posen inneholder. Ja, at du rett og slett enklere skal se og oppfatte hvilket produkt du står med i hånden. Vi håper du med dette får mange gode idèer og en enklere formening om hva akkurat du vil bruke Duga produktet ditt til. For produktene er jo så anvendelige -det er kun fantasien som setter grenser for hvilke retter du kan benytte Duga byggryn i. Vi jobber også med å få det gode budskapet til Duga tydelig frem og fronte «Mett lenger garantien» vår. Her snakker vi om stolte Østfoldbønder på pakken vår og hvor bra bygg er som korn! Vi ønsker å gi havren litt konkurranse og håper virkelig det faller i smak.

Prøv Duga du også!

Duga byggryn sitt bygg kan enkelt erstatte andre mindre sunne råvarer på menyen, både som garnityr og som ingrediens. En annen fordel er at Duga-bygget, til forskjell fra andre varianter byggkorn, ikke bør bløtlegges. Dette gir en mye kortere tilberedningstid. – Ikke bare smaker det godt, kornet synes også at kornet ser lekkert ut på tallerkenen med sin lyse og fine farge. Kornet tar for øvrig lett til seg både farge og smak. nøkkelhullmerket,nøkkelhull, nytnorge, spesialitet, spesialitetmerket,matmerk,godtnorsk
Del med andre

Relatert

innhold

Meld deg på vårt

nyhetsbrev