
OM KONKURRANSEN
Det Norske Måltid jobber for å bidra til næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon. Det Norske Måltid kårer de beste mat- og drikkeproduktene i Norge og er landets viktigste og mest prestisjefylte prisutdeling. Konkurransen startet i 2008 og viser frem bredden i landets matproduksjon og de unike råvarene som blir produsert. Se mer om info om Det Norske Måltid her >>>Duga byggkorn – sunt og smakfullt!

Duga er et smakfullt, norskdyrket byggkorn som enkelt kan erstatte andre mindre sunne råvarer i kostholdet vårt.
Duga byggkorn hele har en mild, god smak og er et godt alternativ til vanlig ris. Server den ved siden av kjøtt og fisk, i supper eller i salater.Bruksområder og tilberedning:
Duga byggkorn, hele, passer perfekt som garnityr eller i salater. God erstatning for ris, pasta eller potet. Egner seg godt i supper, gryter, desserter, bakverk o.l. Her er det kun fantasien som setter grenser for hva du kan lage med denne allsidige råvaren. Koketid: 18-20 min, ingen bløtlegging. Tips! Prøv som trendy byggotto!
Næringsinnhold:
Energi 1387 kJ/332 kcal, fett 2,1 g, hvorav mettede fettsyrer 0,5 g, karbohydrat 59 g. hvorav sukkerarter 0,9 g, kostfiber 15 g, protein 11 g, salt 0,1 g. (inneholder 7 g. betaglukan per 100 g.*)Dokumentert helseeffekt:
Betaglukan fra bygg har vist seg å senke kolesterolet- Høyt blodkolesterol er en risikofaktor i utvikling av hjerte- og karsykdommer. Den gunstige virkningen oppnås ved et daglig inntak på 3 g. En porsjon Duga bygg inneholder hele 3,7 g betaglukanEn porsjon Duga byggkorn på 50 g inneholder 3,7 g betaglukan, som er tilstrekkelig for å oppnå den gunstige virkningen av betaglukanet. #dugabyggkorn

Anne Marthe Løken (t.v.) og Anne-Marte Røen Bye i Duga AS, begge med sterkt engasjement for å nå ut til det norske folk med #dugabyggkorn