
Heder og ære til Duga i Stavanger. Fra venstre; Gunnar Nagell Dahl, Frode Selvaag, Anne-Marte Røen Bye, Anne Marthe Løken og Jørn Lie.
OM KONKURRANSEN
Det Norske Måltid jobber for å bidra til næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon. Det Norske Måltid er en kåring av de beste mat- og drikkeproduktene i Norge. Det ble kåret en vinner blant finalister i totalt 13 kategorier.Årets godbit
Årets godbit er en åpen kategori som har fokus på god smak, nyskapning og markedsmuligheter. Det var altså «Duga Byggkorn Hele» som gikk til topps i denne kategorien i år. Juryens begrunnelse var som følger: Årets vinner kommer i en fin og stilren emballasje som har god informasjon om produktet. Produktet lukter og smaker komplekst og nøtteaktig, og oppleves fyldig og godt. Årets vinner har god konsistens og mange og varierte bruksområder, samtidig som det er svært brukervennlig og enkelt å benytte. Dette er et godt landbruksprodukt med høyt innhold av gunstige næringsstoffer. Duga byggryn sitt bygg kan enkelt erstatte andre mindre sunne råvarer på menyen, både som garnityr og som ingrediens. En annen fordel er at Duga-bygget, til forskjell fra andre varianter byggkorn, ikke bør bløtlegges. Dette gir en mye kortere tilberedningstid. – Ikke bare smaker det godt, kornet synes også at kornet ser lekkert ut på tallerkenen med sin lyse og fine farge. Kornet tar for øvrig lett til seg både farge og smak.Duga byggkorn – godt og sunt!
Bruksområder og tilberedning:
Duga byggkorn, hele, passer perfekt som garnityr eller i salater. God erstatning for ris, pasta eller potet. Egner seg godt i supper, gryter, desserter, bakverk o.l. Her er det kun fantasien som setter grenser for hva du kan lage med denne allsidige råvaren. Koketid: 18-20 min, ingen bløtlegging nødvendig. Tips! Prøv som tilbehør til fisk! Oppskrift: Torsk med tomatsalsa og bygg