Oppskrift

BYGGOTTO MED SPINAT OG KANTARELL

Hva skal du ha til middag i kveld? Her er vårt tips til en lekker og sunn rett med masser av smak.

BYGGOTTO MED SPINAT OG KANTARELL

PORSJONER

Ingredienser:

1 ss jomfruolivenolje

4.5 hakkede sjalottløk

250 g GULLBYGG Middagsbygg

1 dl hvitvin

1.5 liter kokende grønnsaks- eller hønsebuljong

1 liten pakke babyspinat

Revet skall av en ubehandlet, godt vasket, sitron

Estragon

Salt, pepper

150 g kantareller

1 ts smør

Parmesanchips:

35 g parmesan, revet i skiver

duga-produkter

Slik gjør du:

1Varm oljen i en gryte og sauter sjalottløkene, til de er klare − de må ikke ta farge.

2Tilsett middagsbygg og sauter dem i 3-4 minutter. Hell over vin, og når den er absorbert, tilsettes buljong gradvis (ca. 1 dl av gangen).

3Rør jevnlig og godt i byggottoen underveis, og hver gang buljongen er absorbert, tilsettes en ny porsjon væske, inntil byggottoen er kremet og kornene passe møre. Det er greit med litt tyggemotsand.

4Like før byggottoen er ferdig, vendes spinatbladene i sammen med det revne sitronskallet og litt estragon, salt og pepper.

5Stek kantarellerne raskt i litt smør og krydre dem med salt og pepper, før de vendes i eller drysses over byggottoen.

6Server med smakfulle parmesanchips.

7Parmesanchips: Spre den revne parmesanen ut i et tynt, jevnt lag på en stekeplate med bakepapir. Stek osten ved 200° i 4-5 minutter, til den er smeltet og gylden. Ta parmesanen ut og la den avkjøles på platen, før den serveres.

Del med andre

Relatert

innhold

Meld deg på vårt

nyhetsbrev