Oppskrift
BYGGOTTO MED SPINAT OG KANTARELL
BYGGOTTO MED SPINAT OG KANTARELL
Ingredienser:
1 ss jomfruolivenolje
4.5 hakkede sjalottløk
250 g GULLBYGG Middagsbygg
1 dl hvitvin
1.5 liter kokende grønnsaks- eller hønsebuljong
1 liten pakke babyspinat
Revet skall av en ubehandlet, godt vasket, sitron
Estragon
Salt, pepper
150 g kantareller
1 ts smør
Parmesanchips:
35 g parmesan, revet i skiver


Slik gjør du:
1Varm oljen i en gryte og sauter sjalottløkene, til de er klare − de må ikke ta farge.
2Tilsett middagsbygg og sauter dem i 3-4 minutter. Hell over vin, og når den er absorbert, tilsettes buljong gradvis (ca. 1 dl av gangen).
3Rør jevnlig og godt i byggottoen underveis, og hver gang buljongen er absorbert, tilsettes en ny porsjon væske, inntil byggottoen er kremet og kornene passe møre. Det er greit med litt tyggemotsand.
4Like før byggottoen er ferdig, vendes spinatbladene i sammen med det revne sitronskallet og litt estragon, salt og pepper.
5Stek kantarellerne raskt i litt smør og krydre dem med salt og pepper, før de vendes i eller drysses over byggottoen.
6Server med smakfulle parmesanchips.
7Parmesanchips: Spre den revne parmesanen ut i et tynt, jevnt lag på en stekeplate med bakepapir. Stek osten ved 200° i 4-5 minutter, til den er smeltet og gylden. Ta parmesanen ut og la den avkjøles på platen, før den serveres.